Різниця між Каводом і Шекіною

Кавод проти Шекіна

Кавод, як згадується в Старому Завіті, означає «слава Господа» або «хвала Господу», тому це спосіб засвідчити його красу і сяйво. Повторюється близько 34 разів у старому завіті. Він також згадується як пов'язаний з чимось важким, як фізично, так і образно. Наприклад, Вихід 17:12 (руки Мойсея були важкими). Отже, по суті, слово означає щось важке або важке і те, що прославляє Господа. У Псалом 3: 3 кавод Божий використовується для позначення свого щита, а в Йові 29:20 кавод Йова паралельний його луку. Початкове значення каводу - бойове озброєння. Це значення "озброєння" пов'язане з буквальним значенням кореня слова kavod, яке є "важким", оскільки озброєння важке.

Там, де Кавод по суті означає славу Бога. Він містить кілька різних значень, які включають; багатство - наприклад, при першому вживанні слова в Біблії (Бут. 31: 1), репутації (Бут. 45:13), кількості чи пишності. Насправді всі ці слова компліментують кореневе значення «слава» чи гідність.

З іншого боку, Шекіна означає "Гордість" і зазвичай асоціюється з людьми. Там, де це значення шекіна співзвучне, шекіна посилається на гордість людини, тоді як кавод посилається на славу чи гордість Господа. Однак це значення шекіни не так часто вживається, як значення «оселя». Дієслівна форма слова шекіна, тобто шачан, згадувалася колись у Біблії. Слово шакан (шачан) означає «мешкати», «оселитися, оселитися чи мешкати». У вихід 25: 8 та 9
Побудуйте для мене скинію, щоб я мешкав серед них (шакан). Таким чином, можна сказати, що «шекіна» походить від слова шакан або шачан. Шекіна (альтернативна транслітерація Шехіна, Шехіна, Шехіна) - англійське написання єврейського слова, що означає славу чи сяйво Бога, або Бог, що відпочиває в його домі чи в скинії серед свого народу. Саме слово було придумано рабинами і найчастіше використовується в рабинському іудаїзмі. Це окультний термін, який, на відміну від Кавода, в Біблії не згадується.

Шекіна, маючи жіноче кільце до нього, як це робиться, також є назвою дієти. Вірування суботи та каббали зосереджуються навколо Шекіна. Згідно з рабинським іудаїзмом, шекіна являє собою близькість Бога до людини і, незважаючи на граматично жіночу природу імені Шекіна, не сприймається як дієта, окрема від бога. Він уособлює жіночий дух Бога і славу. В основному, кавод - це атрибут Бога, де, як шекіна, є втіленням усіх атрибутів бога.

Нарешті, кавод і шекіна також відрізняються в іншому аспекті. Кавод або Кабод можуть бути видно або невидимими. Бог показав свою (каводну) славу Мойсею в пустелі, в хмарах, у стовпі вогню та на горі Синай. Але шекіна - це фізичний пристрій бога. Вважається, що Ісус є шекіною або «плоттю» Бога або його оселею. Тому шекіна, на відміну від каводи, завжди видно. Ісус, що з'явився як божий шекіна, залишив позаду свого Кабода на небі. Тож можна сказати, що Шекіна може існувати і без Кабода, але не навпаки.