Різниця між саєнтологією та християнською наукою

Наука є частиною життя творіння, оскільки вона систематично приводить універсальні знання в порядок і розвиток завдяки фактам і спостереженням, які перевірені і перевірені. При цьому, наукова дисципліна існує не лише в одній релігійній системі, але і в двох, до речі, християнська наука Мері Бейкер Едді, заснована в 1879 році, і саєнтологія Л. Рона Хаббарда в 1953 році. Хоча ці організації поділяють однакову грунт для науки, вони дві точно окремі особи. Читайте далі, як різниця між саєнтологією та християнською наукою обговорюється у статті.

БОГ

Саентологія та християнська наука відрізняються своїми основоположними заповідами про Бога. Християнська наука, як випливає з назви, випливає з християнства. Основна його увага та віра - на Бога та Ісуса. Їх теологія та практика базуються на Бозі. Вони також слідують і визнають авторитет та святість Біблії. Це в основному їх сучасна відповідь на учнівську місію Ісуса Христа для розширення Царства Божого на землі.

З іншого боку, саєнтологія - це релігія, яка вважає, що ця система є відповіддю на терапевтичну допомогу, яку просять люди. Їх головне призначення - реалізувати потенціал людського роду. Ця система також не надає такого великого значення поняттю Бога або Вищої істоти. Хоча християнська наука визнає Бога творцем усього у Всесвіті, саєнтологія вірить у те, що вони називають «тетаном», як творця, який має свободу від життя з полону..

ЦЕРКВА

Церква християнської науки щонеділі проводить богослужіння, присвячені парафіянам, які моляться та вивчають Біблію та інші релігійні уривки, що фактично є зразком традиційних релігійних гілок християнства. Як і служби в будь-якій іншій християнській конфесії, їхня парафіяльна служба в неділю зазвичай триває годину. У їхніх послідовників також зустрічаються особисті свідчення та молитви, що проводяться щосереди.

Церква Саентології, з іншого боку, проводить аудиторські засідання кожного дня тижня, починаючи з ранку до пізньої ночі. Їх основними причинами для штатного розпису та відкриття церкви є щоденний аудит та навчальний курс. У системі аудиту аудитор повинен бути кваліфікованим у методах або технологіях саєнтології, і він також повинен слухати учнів, які навчаються в Церкві, щоб відновити їхні здібності та допомогти їм реалізувати свій повний потенціал. Більше того, їхня церква не вимагає від своїх послідовників відмовитися від посвяти в інші релігії, щоб приєднатися до них.

СІН

У християнській науці гріх вважається оманливим станом душі. Для того, щоб вдосконалити власне «я» та створити зміни, слід повністю усвідомлювати зло. Щоб покаяння стало можливим, людина повинна бути справді оснащена справжнім і суворим значенням зла. Вони твердо вірять, що Ісус Христос - це лише спосіб звільнитися від неволі гріха; і що Слово Боже утримує людей від спокуси вчиняти аморальні думки та вчинки.

На відміну від того, що християнська наука відповідає дійсності, саєнтологія вважає, що чоловіки мають психологічні орієнтації на насильство, що суперечить доброті інших. Це, в основному, два з половиною відсотки чоловіків серед населення, які визнані хорошими. Вони також мають власну систему правосуддя, виконану саєнтологами для боротьби зі злочинами та проступками. Кажуть, що їхні технологічні методи дають можливість позбутися від болю та ранньої травми, відомих як "енграми" для чоловіків, щоб досягти стану "ясного".

РАЗРЕШЕННЯ

Християнська наука вважає, що люди мають здатність допомагати Божій благодаті та досконалому наказу Христа оживати для спасіння. Оскільки мудрість і сила випливають із пізнання та розуміння Слова Божого, люди будуть звільнені від рабства гріха, смерті та хвороби. Оскільки реальність смерті - це не дорога до неба, мирські болі та задоволення повинні бути знищені, перебуваючи тут, на землі. Вони вважають правдою, що Ісус Христос - це шлях до вічного життя через Його розп'яття та воскресіння. Щоб мати можливість усвідомити і довести безсилля нашого життя на землі, люди повинні пережити духовне пробудження та розуміння. Для віруючих цієї системи молитва забезпечує порятунок від Бога, який дає мудрість і силу людям, щоб вони могли перемогти випробування.

Навпаки, саентологи вважають, що ревізії прокладають шлях для порятунку людей, які здатні зробити справжнє зло. Ці ревізії допомагають людині звільнитися від речі, що називається engrams. Щоб знати, що аудит був успішно виконаний, особа зазнає двох станів. По-перше, потрібно досягти стану «ясного», що робить його нерозпущеним і звільняє від усіх болісних фізичних відчуттів. Друге - стати «Діючим Тетаном», який має повну незалежність і свободу свого тіла і Всесвіту. Операційний Тетан довіряє відновленню Я до початкових і природних станів буття. Таким чином він пройде через свою життєздатність, яка включає в себе походження творіння. Це стало можливим завдяки просуванню саєнтології.

Christian Science логотип

ЛІКУВАННЯ

Християнська наука - це релігійна система охорони здоров’я, заснована на духовності, та їх досвід щодо оздоровчих осередків Бога та Його суверенної любові. Бог, який має божественний і вищий розум, визнається єдиним походженням і творцем всього макрокосму і контролює все творіння і все, що є у Всесвіті. З цим у них є ця річ, яка називається оздоровленням розуму, яка виявить стійкість добра, тоді як людські страждання, пережиті людьми, будуть порушені через жертву Ісуса Христа, Месії Божого. Основна мета цього оздоровлення розуму - визнати нікчемність фізичної царини і примиритися з пізнанням могутності Бога. Цю систему переконань вже практикували та вивчали люди з усіх верств життя у всьому світі.

Навпаки, саєнтологія вважає, що чоловіки звільняються від "енграми" або забутого болю попереднього психічного стану. Для них силі зцілення надається більше значення їх вірі, що вона походить від божественної природи людей. Для уточнення речей, які повинні бути очищені від людини або пам'яті ядра, аудитор буде використовувати пристрій під назвою електропсихометр або Е-метр. Вони вважають, що важко осягнути Бога, але це насправді не проблема для саентологічного зцілення, оскільки пізнання Бога не є важливим у цьому процесі. Найголовніше для саєнтологів - це найвище знання, що відбувається за допомогою восьмої динаміки, яка є найбільш можливим у концентричних колах стану буття з терапіями зцілення, що досягаються завдяки технологіям, розробленим Л. Рон Хаббардом.

ВИСНОВОК

Підсумовуючи все, найважливіша різниця між цими двома релігійними системами полягає в тій істотній істині, що християнська наука виходить з християнства. Він шанує Біблію та вчення Ісуса Христа, таким чином, слово християнське у своїй релігії. З іншого боку, саєнтологія зосереджує індивіда більше, ніж будь-яка Верховна істота. Послідовник може вирішити, вірити в творця чи ні. Власне, саєнтологія не вимагає від своїх учнів відмови від будь-якої іншої релігії. Для подальшого висновку, християнська наука - це не саєнтологія, а саєнтологія - не християнська.