Різниця між Мухаммедом та Аллахом

Мухаммед проти Аллаха

Аллах і Мухаммед - дві центральні фігури ісламу, всесвітньої релігії. Іслам також відомий як мусульманська віра.

В ісламі Аллах є верховним богом чи божеством. Він є Творцем і описується як "єдиний Бог". Це ім'я, яке Вище божество обрало для ототожнення Себе в Корані. Аллах є мусульманським колегою єврейського Яхве та християнського Бога Отця.

Аллах вважається справжнім, досконалим та унікальним від інших істот. На відміну від верховного християнського божества, Аллаха не можна розглядати як "батька" чи будь-яких доданих імен чи фігур, оскільки Він вище всіх інших істот. Іслам вчить, що неприпустимо порівнювати Аллаха з іншими істотами, хіба що в ролі Аллаха як Творця і верховного божества.

З іншого боку, Мухаммед - це фактична людина, яка жила і померла. В ісламі він є пророком, посланцем і вождем. Він також є батьком-засновником ісламу. Його ім’я означає «похвальна». В ісламській традиції він є останнім і найважливішим пророком Аллаха.
Він відомий багатьма епітетами, такими як "Пророк Аллаха" та "Печать пророків".

Інші релігійні пророки, такі як Адам, Ной, Авраам, Мойсей та Ісус, також вважаються пророками, але Мухаммед користується помітним статусом і визнанням в ісламі. Цей особливий статус також надає йому позицію бути посередником між Аллахом і мусульманином. Мусульмани також розглядають його як зразок для наслідування в житті та вірі.

Мухаммед народився в Мекці у видатній і могутній родині. Він був сиротою на початку життя, його виховував і захищав дід. У нього була родина - дружина, два сини та чотири дочки.

Він отримав видіння (відомі як Ая або Знаки Божі) від Аллаха або від ангела Гавриїла. Буття проголошувало, що існує один і єдиний Бог. Слідували інші бачення та одкровення. Транскрибована версія цих одкровень - Коран. На цю думку, Мухаммад також відомий як "отримувач Корану". Коран є основним джерелом для мусульманської віри та способу життя.

Завдяки його проповідям до монотеїзму, Мухаммед був переслідуваний і вигнаний з Мекки. Він і його послідовники оселилися в Медіні після сутичок з місцевими мекканськими племенами. Крім пророка, Мухаммед був також здібним воєначальником. Він вів мусульман у багатьох набігах, битвах і завоюваннях.

Багато немусульман плутають Аллаха і Мухаммеда через їхню популярність в ісламській вірі. Немусульмани припускають, що дві фігури мають одну станцію і отримують однакове лікування. Відповідно до ісламських вчень і традицій, Аллаху слід поклонятися як єдиному і справжньому Богові. З іншого боку, Мухаммед, як пророк Аллаха, вимагає найвищої поваги та шани. Крім того, Мухаммед та інші пророки завжди згадуються фразою "мир йому" як знак шанування.

Підсумок:

1. Аллах і Мухаммед - центральні фігури ісламу. Аллах - верховний бог у мусульманських поклоніннях, а Мухаммед - його пророк і посланник.
2. Основна відмінність між Аллахом і Мухаммедом полягає в тому, що Аллах є Творцем, а Мухаммед - творінням (далі, засновником ісламу).
3. Мусульмани віддають поклоніння Аллаху і шанують Мухаммеда. Повага також віддана і іншим пророкам, які виступили перед Мухаммедом. Це визнається, додавши фразу "мир йому", коли згадуються їхні імена.
4. Мухаммед займає особливе і помітне становище в ісламі, оскільки він є батьком-засновником ісламу. Він є останнім пророком і посланцем, що означає виконання інших одкровень і пророків Аллаха.
5. Інші пророки з іудео-християнської традиції включаються як пророки Аллаха. Це Адам, Ной, Авраам, Мойсей та Ісус.
6.Коран - продукт одкровення Аллаха Мухаммеду.