Різниця між сунітами та суфіями

Сунні проти суфії

Різниця між сунітами та суфіями полягає в тому, що сунні є нащадком традиційної версії ісламу, тоді як суфі - відродження містичної гілки ісламу. Суфі можуть бути як сунітами, так і шиїтами. Суніти зосереджуються на вченні і суні святого пророка, тоді як суфії дотримуються основних, а також духовних практик.

Сунні - це слово, похідне від арабського слова Sunah. Існує багато історій про походження слова суфі, як людина, яка носить шерсть тощо. Суфі означає англійську мову святого.

І суніти, і суфії дотримуються ісламу і мають однакові вірування, але суніт більше пов'язаний із мирськими питаннями, тоді як суфій більше стосується світу. Сунні слід за кодом життя, надісланим Богом у формі Суни та Корану. Мусульмани-суніти слідують цим кодексам і відповідно витрачають своє життя, щоб дістатися до небес як нагорода за свої благородні вчинки на світі.

Вони бояться Аллаха, оскільки їхня література і вчення включають страх перед пеклом, тоді як суфії захищають вічну і божественну любов, а не страх. Амбіція суфія полягає в тому, щоб досягти духовного просвітлення за допомогою медитації, молитов і відмови від мирських бажань. Сунні вірить у непрямий підхід до просвітлення душі, тоді як суфій намагається випробувати та відчути Бога за допомогою прямого підходу.

У сунітського мусульмани є п'ять основних юридичних шкіл і кілька другорядних, тоді як у суфії є ​​багато порядків суфізму. Майже дев'яносто відсотків мусульман у всьому світі є сунітами, і вони отримують свої релігійні знання на основі Корану та семи книг Хадиса, оповіданих супутниками Пророка.

Суфізм або тасаузуф по-арабськи слідує за шаріатом або ісламським кодом життя разом з набутим духовним просвітленням через очищення серця. Суфій чи святий очищає своє серце за допомогою різних методів і неодноразових декламацій під назвою «Dhikr».

Багато сект-сунітів не вірять у містику і називають девіантів як суфізм, який неправильно трактується. Суфії не поклоняються могилам і вони суворо дотримуються основних вірувань ісламу. Є багато поетів-суфіїв, які знамениті у всьому світі своїми віршами про божественне кохання, як Джалал уд Дін Румі. На відміну від багатьох сунітських сект, суфізм чи ісламський містицизм надає значення особливій формі суфійської музики та танців, як закручені дервіші.

Підсумок:

1. Сунні виникли після смерті Пророка, і він вірить у добре протоптаний шлях ісламу під назвою Суна.

2. Суфі - означає дервіш або той, хто просвітлює своє серце і душу, дотримуючись спіритизму та релігійних практик.

3. Сунні і суфі - обидва мусульмани, але в своїх школах думки різні.

4. Сунні більше переймаються досягненням правильного шляху, щоб отримати нагороду від Бога. Нагороду обіцяють у наступному житті.

5. Суфі вірить у божественну любов і зосереджується на безпосередній зустрічі з Богом, прийнявши стан "Фани", що означає очистити своє серце і душу від мирських бажань та очікувань.