Різниця між Гарре Кришна та індуїзмом

Індуїзм Харре Кришна проти індуїзму

Багато хто вважає, що індуїзм і харес Кришна є тією ж релігією, але існує багато відмінностей, які їх роз'єднують. Перше і найголовніше - це те, що послідовники Гарре Кришна не ідентифікують себе як індусисти і підкреслюють, що харе Кришна - це свідомість на відміну від індуїзму, яка є "релігією". Ця свідомість, яку вони кажуть, - це свідомість Бога. Хто один, і не має значення, як ви називаєте цього Бога, той однаковий для всіх. Гарре Кришна ділиться кількома книгами з індусами, але стверджує, що «індуїзм» - іноземне слово, яке мусульмани дають людям, які жили через річку Інд, тому ніхто, по суті, не є «індуїстським», це не ведичний термін. Тим не менш, Харре Кришна ділиться деякими своїми книгами з індусами, але потім вони стверджують, що якщо це робить їх індусами, то Будда також був спочатку індуїстом, тому всіх буддистів слід називати також індусами.

На відміну від індусів, які вірять у напівбогів та проводять ритуальну практику задля матеріальних здобутків, Гарре Кришна вірить лише в одного бога, тобто бога Крішну. Вони також вірять у присвячення свого життя люблячому богу та об’єднання з джерелом, коли вони помирають. Він дуже схожий на суфійську концепцію Фани та Баки.

Вони ідентифікують себе як вічних слуг бога Кришну, тоді як індуїсти хоч і вірять у бога Кришну, але вони також вірять у ряд інших богів, яких вони асоціюють з різними елементами природи. Харре Кришна ігнорує поняття маркування себе певною релігією, і натомість вони вірять у стосунки з Єдиним Богом, який є вищою істотою і поза всіма релігійними межами.

У більш широкому розумінні ми можемо вважати, що Індуїм є парасолькою, яка складається з багатьох богів і служить загальним, нечітко визначеним терміном, тоді як Гарре Кришна - це специфічна філософська концепція, заснована на духовності. Також індуїсти вважають Дхарму віру, але Гарре Кришна вважає, що віра не є дхармою, оскільки віра може бути змінена, а Дхарма - лише одна. Більше того, Харре Кришна вважає, що релігія - це те, що є частиною свідомості людини, і це не те, що можна перетворити або повернути з.

Основні відмінності:

  • Харре Кришна - це свідомість, індуїзм - це релігія.
  • Харре Кришна має етимологічні джерела у Ведах, тоді як індуїзм - це сучасний термін.
  • Індуїзм має напівбогів, і вони з матеріальних причин
  • Заєць Кришна - це любов до бога Крішни. Напівбогів немає.
  • Індуїзм - це територіальний термін, заєць Кришна - філософія для розуміння бога
  • Харре Кришна - вічні слуги лорда Крішни. Індуїст поклоняється Кришні, але також поклоняється іншим.
  • Заєць Кришна вірить у об'єднання з абсолютною правдою (дуже схожа на фану і баку суфійського ісламу). Вони не вірять у маркування своїх стосунків з верховним Богом як на релігію
  • Дхарма - це не віра. Тому що віру можна змінити, але дхарма не може бути змінена.