Різниця між апостолом і учнем

Апостол проти учня

Різницю між апостолом і учнем можна зрозуміти, коли ви знаєте, що означають два терміни окремо. Слова апостол і учень часто зустрічаються в біблійному дослідженні. Багато хто ставиться до апостолів та учнів як до однакових і часто використовують ці слова взаємозамінно. Однак це неправильно і потребує уточнення. Ви повинні знати різницю між апостолом і учнем, щоб зрозуміти поняття. Тому в цій статті ми обговоримо, що означає кожен термін, щоб ви зрозуміли різницю між апостолом і учнем.

Хто є учнем?

Згідно з словником англійської мови Оксфорд, учень - це "послідовник чи учень вчителя, лідера чи філософа". Отже, ви розумієте, що учень - це учень чи учень. Свого часу Ісус прийняв усіх за своїх учнів, і це величезне населення складалося з грішників і жінок, і це розлючувало пуристів. Слово учень походить від латинського слова discipulus, що означає учень, який вчиться у свого вчителя.

Якщо ви вивчаєте Біблію, то дізнаєтесь, що учні були послідовниками чи учнями Ісуса Христа. Із своєї кількості послідовників Ісус вибрав дванадцять, щоб подорожувати та вчитися у нього. Звичайно, ці 12 спочатку були також Христовими учнями. Це були люди, яких пізніше відправили у далекі краї, щоб діяти як посланці, і ці 12 чоловіків стали першими апостолами.

Ісус та його апостоли.

Хто апостол?

Згідно з словником англійської мови Оксфорд, загальне значення терміна апостол - це "енергійний та новаторський прихильник або прихильник певної політики, ідеї чи справи". Це крім використання його 12 апостолами Ісуса Христа. У цьому сенсі це були дванадцять учнів чи студентів, які згодом стали вісниками релігії, коли підтримували релігійну віру Ісуса.

Це правда, що апостоли також були учнями, але не можна вживати слова апостол, коли він має на увазі того, хто просто був послідовником чи учнем Христа. Отже, не всі учні були апостолами, хоча всі апостоли були учнями.

Апостол був, окрім того, що був послідовником Ісуса, особливим стажистом, якого потрібно було згодом послати як посланця проповідувати християнство. Цікаво, що серед 12, яких Ісус обрав апостолами, був Іуда Іскаріот, який зрадив Христа і пізніше вбив себе. Маттейс замінив Юду і приєднався до решти групи, щоб стати апостолом. Оригінальними 12 апостолами були Петро, ​​Андрій, Яків, Іван, Філіп, Варфоломій, Тома, Матвій, Яків (менший), Юда (або Тадей), Симон та Юда Іскаріот.

Яка різниця між апостолом і учнем?

Окрім слова учень, у Біблії також є слово апостолів, і люди думають, що ці двоє є однаковими, що не відповідає дійсності.

• Якщо ви потрапите до грецьких коренів слів апостол і учень, різниця між ними стає кристально чіткою. Грецьке слово для учня буквально означає студент, тоді як грецьке слово для апостола означає посланця або посланого.

• Хоча правда, що Ісус обрав 12 своїх учнів, щоб згодом стати посланцями, не всіх учнів можна назвати апостолами.

• Усі 12 апостолів Ісуса були учнями. Однак ви не можете сказати, що всі учні християнства є апостолами.

Надано зображення: Джеймс Тіссот, Заклик до апостолів через Вікікоммонс (публічне надбання)