Різниця між баптистом і п'ятидесятником

Баптист проти П'ятидесятниці
 

Баптист і П'ятидесятниця - це дві групи християнства, які поділяють певну схожість, і все ж вони мають багато відмінностей у своїх віруваннях. Одні часто плутаються між цими двома групами, а інші не знають про відмінності між баптистом і п'ятидесятником. Тому ця стаття має на меті розрізнити відмінності між баптистом та п'ятидесятником, спочатку подавши короткий вступ стосовно них..

Баптисти

Баптисти найкраще описуються як члени протестантської християнської конфесії, яка виступає за хрещення шляхом повного занурення лише дорослих віруючих, на відміну від нападу чи окропу. Способи баптистів різноманітні, і, як відомо, вони мовчать, і вони тихо співають гімни на славу господаря. Скромність є ключовою для баптистів, і вони огидають сучасній музиці. Для Хрестителя віра зберігається на вічність після того, як вони прийняли Ісуса Христа як свого спасителя, і щоб вони були спасені, коли вони покаялися у своїх гріхах і помолилися.

П'ятидесятники

Хоча п’ятидесятники вірять у Святу Трійцю, вони більше вірять у Духа та Хрещення Святого Духа. Вони вважають, що глосолалія є первинним свідченням Хрещення Святим Духом, і людина не була врятована, поки не повірила, занурилась і не отримала "дар Святого Духа". Вони також вірять, що людина втрачає порятунок, коли втрачається їхня віра і, отже, не вірить у вічне спасіння. Також п'ятидесятники вірять у розмову на мовах, і їх часто бачать, як моляться і співають гімни на голосні голоси. Хоча вони в основному одягнені у довгі скромні сукні, без прикрас і прикрас, але вони також вважають, що телебачення та слухання музики - це гріхи.

Яка різниця між п'ятидесятниками і баптистами?

Як підрозділи християнства, і баптисти, і п'ятидесятники поділяють однакові віри у святу Трійцю, але, все ж, п'ятидесятники мають тенденцію більше вірити в Духа та Хрещення Святого Духа, тоді як баптисти не схиляються до такого.

• П'ятидесятники вірять, що Бог, Ісус та Святий Дух - це одне ціле. Згідно з ними Бог існує, а Ісус зачався, коли Бог дозволив своєму Духу затьмарити Марію, зробивши її вагітною.

• Хоча баптисти вірять у вічне спасіння, п'ятидесятники цього не роблять. Баптисти вважають, що віра зберігається на вічність, коли вони прийняли Ісуса Христа як свого спасителя, і що вони спасаються, коли вони покаялися у своїх гріхах і молилися, тоді як п'ятидесятники вважають, що людина не була врятована, доки вона не повірить, занурившись, і отримав «дар Святого Духа», і він втрачає спасіння, коли їх віра втрачається.

• Хоча п’ятидесятники вважають, що глосолалія є первинним свідченням Хрещення Святим Духом, баптисти не вірять у існування якогось конкретного харизматичного дару.

• П'ятидесятники вірять у блаженство і свідчать про те, що їх врятували, говорячи іншими мовами, і їх часто бачать хор, співаючи, фактично проповідуючи та молиться з піднятими руками, плачучи, а іноді й більше розмовляючи мовами. Це може стати досить екстатичним до плачу, танцю, стрибків і бігу в Дусі. Баптисти більше мовчать у молитві та співі і вважають, що пряме одкровення та мова не важливі.

• На відміну від баптистів, п'ятидесятники дозволяють жінкам стати пасторами.

• Що стосується одягу, то і баптисти, і п’ятидесятники вірять у скромний одяг, тоді як п’ятидесятники мають специфічний дрес-код.

Схожі повідомлення:

  1. Різниця між Назареном та Баптистом
  2. Різниця між баптистською та пресвітеріанською
  3. Різниця між лютеранською і баптистською
  4. Різниця між баптистом і південним баптистом
  5. Різниця між баптистською та католицькою