Різниця між Бодхідхармою та лордом Буддою

Бодхідхарма проти лорда Будди

Світ знає про Господа Будду як апостола миру та ненасильства, за його вченням дотримується значна кількість людей у ​​різних куточках світу. Люди в Індії, країні, де жив і помер лорд Будда, шанують його як Бога, але це Китай, де досі дотримується буддизм, релігія, сформована на основі його вчень. Бодхідхарма - ще одна духовна особистість, яка була принцом на півдні Індії і поширювала буддизм у тій самій країні, де вона була прийнята, але в 5 столітті н.е. Розмежувати лорда Будду і Бодхідхарма, який, здається, є його відданим і учнем, справді є складним завданням. Однак є деякі відмінності між вченнями Господа Будди та Бодхідхармою, які будуть висвітлені в цій статті.

Лорд Будда

Лорд Будда народився як принц Гаутам у районі Лумбіні нинішнього Непалу, у 560 р. До н.е. Дуже рано в своєму житті (хоча після одруження і народження сина) Гаутам Сіддхартха набрид усіма мирськими речами та насолодами князівського життя. Він вирушив у пошуках справжнього сенсу життя. Після 12 років медитації він здобув просвітлення, став Буддою, а решту життя провів у поширенні своїх знань, яке згодом було зібрано і стало основою буддизму, основної світової релігії, розпочався з Індії, але поширився і взяв коріння в Китаї та Японії.

Господь Будда порадив ізоляцію від усіх мирських речей, щоб досягти мокші чи просвітлення, і сказав, що наша любов до мирських предметів є першопричиною всіх печалей. Він вимагав усунення его та свободи від усіх бажань від своїх відданих, щоб мати змогу досягти просвітлення. Він обрав шлях ненасильства і описав його як вищу релігію (Ахімса Пармо Дхарма). Простіше кажучи, Будда - це людина, яка звільнилася від своїх страждань і здобула мокшу (свобода від циклу відроджень).

Бодхідхарма

Буддихама вважають буддистами 28-м прямим духовним нащадком Господа Будди. Він також є засновником бойового мистецтва Дзен Китаю. Він був індійським принцом, який відмовився від своїх земних володінь і блукав тут і там у пошуках внутрішнього спокою та справжнього сенсу життя. Бодхідхарма також відома як Pu Tai Ta Mo на санскриті, а Darum Daishi - на японській мові. Народившись у 482 році нашої ери, він був нормальним принцом, коли його вразили вчення Господа Будди та пізнали правду та співчуття. Він відмовився від свого престолу і всього, щоб вчитися у відомого буддійського вчителя Праджнатара. Праджнатара відправив його до Китаю, щоб відродити буддизм. Збірка його проповіді в монастирі Шаолінь лягла в основу медитативної філософії під назвою Дзен.

Яка різниця між Лорд Будда і Бодхідхарма?

• Будда проповідував ненасильство і прийняв подвижницьке життя, тоді як Бодхідхарма сказав, що Будда є у нас у всіх, і не потрібно бути подвижником, щоб бути навчаним..

• Бодхідхарма сказав, що медитація та самоаналіз потрібні, щоб виявити природу Будди, яка проживає глибоко всередині нас..

• Бодхідхарма, як відомо, викликає неприязнь до книг і писань, а дзен-буддизм передається від розуму людини до розуму іншої людини. З іншого боку, лорд Будда попросив своїх прихильників проявляти неприязнь до всього мирського і вести життя подвижника, щоб стати Буддою.

• Будда - це Господь або освічений, а Бодхідхарма - 28-й патріарх буддизму і засновник дзен-буддизму.