Різниця між справедливістю та благодатью

Справедливість проти Грейс

Люди часто плутають між справедливістю та благодаттю не за своїм визначенням, а тим, як їх часто використовують для подання правопорядку як у питаннях божественності, так і моралі. Незважаючи на те, що обидва мають два чітких визначення та програми, все ще є багато аргументів, щодо яких варто заслужити.

Справедливість

Справедливість - це слово, яке охоплює і божественний, і людський закон. За словами словника, справедливість полягає в тому, щоб підтримувати те, що саме відповідає чесному поводженню, і справедливо нагороджує честь, закон та стандарти. Для більшості людей, які стали жертвами того чи іншого злочину, справедливість досягається тоді, коли злочинець карається. Це форма помсти, щоб повернути собі цінність, гордість і гідність.

Благодать

Благодать, як це визначено в більшості релігійних конгрегацій, - це непримирена прихильність Бога. Грішники, якими ми є, ми втратили славу Божу, проте нам дали дар, і це є можливість притаманної людям волі постійно шукати Бога і прагнути бути святими, якщо не гідними Його прихильності. Грейс - це той маленький голос всередині вас, який говорить вам робити добрі справи, молитися, вихваляти і дякувати.

Різниця між справедливістю та благодатью

Різниця між справедливістю та благодаттю полягає в тому, що справедливості можна легко досягти, оскільки людина створила універсальний закон, який санкціонує тих, хто її порушує. Якщо людина помиляється, він може домагатися справедливості, направляючи свого кривдника до суду. З іншого боку, благодать - це безперервний процес пошуку та прагнення до досконалості. Хоча деякі люди можуть сказати, що благодать дає людям свободу продовжувати вчиняти гріх, це не так, тому що якщо у вас є освячувальна благодать, ви будете прагнути відвернутися від гріха і бути ближче до Бога.

Справедливість - це норма людини для досягнення рівності та відкуплення шляхом помсти; благодать, з іншого боку, - це пошук божественності та прихильності від Бога. Певним чином отримання благодаті - це виправдання в тому сенсі, що якщо ми маємо освячувальну благодать, ми можемо дозволити собі прощати і робити добро на службі іншим. Навіть неправильне, що було зроблено, буде прощено.

Коротко:

• Справедливість - це помста та відкуп для тих, хто скоївся. Це закон і порядок.

• Благодать - це подарунок від Бога, який не дозволяє людям чинити гріх, а утримуватися від гріха та пошуку Бога та його царства..

• Обоє добре підтримують баланс між тим, що добре, і що погано.