Різниця між мормонами та християнами

Мормони проти християн
 

Постійно зростає проростання та розквіт різних релігійних конфесій у всьому світі. Для того, хто шукає релігійну установу, до якої належить, нинішня ситуація може становити велику кількість проблем. Це допомагає витратити час, дізнатися і зрозуміти їх, перш ніж приймати будь-які рішення. Одне з багатьох чудес у світі релігії - це різниця між мормонами та християнами. Це те, що слід визначити і розібрати.

Хто мормон?

Найбільш відома як мормонська церква - це Церква Ісуса Христа святих останніх днів. Хоча мормонізм класифікується як частина християнства, він має певні вірування, які створили розбіжність між двома релігійними конфесіями. Мормони вважають, що їхня церква, яку заснував Джозеф Сміт, - це відновлення того, що вони вважають первісною формою християнства. Їх найбільш шановане читання - Книга Мормона, яка була опублікована Смітом у 1830 році. Вчення Книги Мормона - як і ті, що є в Біблії, свідчать про божественність Христа та реальність спокути, яку Христос зазнав за гріхи все людство.

Мормони також не вірять тільки в порятунок, але і в те, що вони називають піднесенням. Це розуміння того, що як людина є Богом колись, і як Бог є, людина може стати. Воздвиження - це досягнення найвищого ступеня слави. Це досягається двома частинами. 1. Жити справедливо тут, на землі, і 2. очищаючись Христовим спокутою (це ще один термін для спасіння благодаттю). Мормони вірять, що віра і добрі справи йдуть рука об руку (див. Книгу Якова в Новому Завіті).

Відмінні практики мормонів можна спостерігати в районах, де вони рясніють. Сюди можна віднести дотримання Слова Мудрості, встановленого Джозефом Смітом, яке є кодом здоров'я, який забороняє тютюн, алкоголь, каву, чай та багато інших речовин, що викликають звикання.

Мормони вірять у безперервне одкровення. Вони вірять, що Бог має пророка на землі зараз, і що його ім'я Томас С. Монсон. Він є президентом Церкви Ісуса Христа святих останніх днів. Мормони вірять, що він отримує пряме одкровення від Бога. Крім того, мормони вважають, що кожна людина може отримати особисте одкровення - одкровення, яке стосується особисто їх самого. Ось так людина, прочитавши Книгу Мормона, може з’ясувати, чи правда це. Це стосується не лише мормонів, а когось. Мормони вірять, що особисте одкровення може отримати кожен, хто має щирий розум і серце і хто хоче знати правду.

Хто християнин?

Християни - це люди, які вірять і слідують шляхам християнства. Це релігія, яка вірить в одного бога або те, що називається монотеїстичною релігією. Віра християн багато в чому базується на житті та вченні Ісуса, якого вони вважають Месією, як пророкують у Біблії. Християни також вірять у Трійцю, де Бог описується як Отець, Син і Святий Дух.

Вірування християн обертаються навколо віросповідання, яке є їх твердженням віри. Існує також віра, що стосується порятунку, коли треба померти, воскресити і принести на небо. Християни слідують Біблії і вважають це Святим Словом від Бога. Він складається із Старого та Нового Завіту, який, як вважають християни, написані авторами, натхненими Святим Духом.

Яка різниця між Мормоном та Крістіаном?

• Християни вірять в одного бога, Бога як Святого Духа, Трійцю, Ісуса як Месію. Мормони не бачать Бога як одного і Святого Духа. Вони не приймають трійцю, вважаючи, що є три окремі Бога: Батько, Син і Святий Дух.

• Мормони також вважають, що сам бог колись був подібний до нас.

• Християни вірять у спасіння. Мормони не вірять тільки в порятунок, але і в те, що вони називають піднесенням.

• Мормони вірять у святих останніх днів і вірять, що їхня церква відновила християнство з його первісної форми.

• Християни вважають, що Ісус народився Дівою Марією. Мормон вважає, що народження Ісуса було природним.

• Для християн спасіння є прощенням їхнього гріха, але мормонізм вважає, що спасіння звільнене від покарання і відкриває шлях до відпущення особистих гріхів..

• Мормони дотримуються вчень у Книзі Мормона, опублікованій Смітом, засновником мормонізму.

• Практики мормонів відрізняються від християн: вони дотримуються кодексу здоров'я, який забороняє вживання тютюну, алкоголю, кави, чаю та багатьох інших наркотичних речовин.

Виносити судження про те, яка релігія краща - це марний подвиг. Незважаючи на різницю між мормонами та християнами з точки зору того, у що вони конкретно вірять, в остаточній мірі має значення віра індивіда в Творця. Виділення часу для допомоги іншим та уникнення можливості поранити людей навколо нас - це також хороший спосіб стати на вірний шлях. Коротше кажучи, мова йде не лише про релігію, а й про те, як людина живе життям та взаємодіє з іншими на Землі.

Фотографії: jon collier (CC BY-SA 2.0), Chris Yarzab (CC BY 2.0)

Подальше читання:

  1. Різниця між лютеранською та християнською
  2. Різниця між християнином та адвентистом сьомого дня
  3. Різниця між християнським та свідком Єгови