Різниця між Нікейським віросповіданням і апостольською вірою

Nicene Creed проти апостольської віри

Символ віри відноситься до висловлення віри, яке використовується в недільній службі, в Церкві. Є Апостольське віросповідання і Нікейське вірування, які відображають основні вірування християнства. Два вірування майже однакові, і важко вказати на якісь значущі відмінності. Однак не можна заперечувати той факт, що в словах є різниці, і Нікейське віросповідання довше, ніж віра апостолів. Давайте з’ясуємо відмінності між цими двома вірами, які підтверджують віру християн у Ісуса Христа, який помер за нас, і викуповує і освячує нас.

Nicene Creed

Після смерті Христа Церква була вимушена в усамітнення та таємницю, і це поступилося місцем суперечкам про піднесений статус Ісуса. У 312 році Костянтин отримав контроль над Римською імперією і прагнув підняти віру християнства для об'єднання різних фракцій. Він скликав мега-раду в Нікеї в 325 році нашої ери. Нікейське вірування, про яке ми знаємо сьогодні, є результатом цієї ради. Ця віра була додатково змінена на іншому соборі, який відбувся в 381 році нашої ери, в Константинополі. Ця модифікація стосувалася невеликого опису Святого Духа.

Віра апостолів

За легендою, Апостольське вірування було написане і передане нам самими апостолами. Спочатку апостолів було 12, і є 12 статей віри в це вірування, яке було придумано святим Амвросієм наприкінці IV століття нашої ери. Апостольський віра - це віра, яку проповідували і хрестили учні Ісуса раннім наверненим. Християни розповідали іншим про це віросповідання, коли хотіли описати свою віру. Це вірування також використовувалося в церкві християнами для підтвердження своєї віри один з одним.

Підсумок

Важко говорити про відмінності між апостольським віросповіданням і Нікейським Символом віри, але є правда в тому, що багато суперечок виникли у вірі через таємницю та усамітнення, наприклад, чи був Ісус Богом чи людиною чи Бог є одним або і батько, і син. Нікейський Символ віри був результатом ради, який був проведений для виправлення розбіжностей у думках та протидії суперечкам, які оточували християнську віру в 325 році нашої ери. Потім концепція Святого Духа була додатково додана до цього Символу віри пізніше в 381 р. Н. Е. На іншій раді, що відбулася в Константинополі. Цей Нікен Крейд пояснює, що тільки тому, що Бог народив сина в ім’я Ісуса, Ісус не робить Ісуса менше ніж батька. У Нікейському вірі він був описаний як Бог від Бога, Світло від Світла і єдина з Богом. Чому деякі церкви сповідують те чи інше вірування, можливо, є традицією, але факт полягає в тому, що вірування апостолів є найпростішим і найкоротшим із трьох віросповідань. Це також є найпоширенішим твердженням віри серед християн у всьому світі.

Це не має значення, чи ми сповідуємо Нікейський Символ віри або Апостольське віросповідання, оскільки обидва по суті однакові і хвалять Господа Ісуса як сина бога чи самого бога.