Різниця між язичником і вікканом

Язичник проти Віккан

Різниця між язичником і вікканом не так вже й важко зрозуміти, коли розумієш, що язичник - це парасольовий термін, а Віккан - термін, що підпадає під язичницький. Різниця між вікканськими та язичницькими може бути дуже заплутаною для тих, хто є послідовниками основних релігій, таких як християнство, іслам чи іудаїзм. Це тому, що для них обидва звучать однаково. Певним чином, це те саме, що Віккан є підмножиною язичництва чи язичництва. Отже, щоб зрозуміти ці терміни, язичницькі та вікканські, краще давайте більше уваги приділяти кожному терміну. Це допоможе нам зрозуміти різницю між язичником і вікканом.

Що таке язичницьке?

Язичник вказує, що хтось є послідовником язичництво. Для простоти язичництво визначається як релігія вкорінена в землі. Християнство прийшло пізніше і вперше прижилося в містах. Люди, які були сільськими та проживали в сільських, бідних умовах країни, мали бажання дотримуватися своїх політеїстичних переконань. Ці люди були послідовниками всього природного, з природними законами, що передували і були вище всього іншого. Язичники з гордістю приписують свою віру як дохристиянську віру.

Тоді здається, що язичництво - це досить загальний термін, який включає всі вірування, що передують головним релігіям світу. Духовність на основі Землі - це те, що має на увазі язичництво, і багато послідовників основних конфесій світу, коли вони сприймають язичництво, мають почуття повернення додому в собі. Християни часто класифікували язичників як сільських людей, які не поклонялися Ісусові як своєму Богу. Для християн усі, включаючи атестати (люди, які не вірять у Бога), монотеїстичні (люди, які вірили в єдиного бога, хоча не істинного Бога), і політеїстичні (люди, які вірили в багатьох богів) - були язичниками. Отже, язичництво - це парасольовий термін, який включає в складку багато інших підгруп. Існують Асатру, Кеметік, Вуду, шаманізм, Віккан та багато інших вірувань під загальним терміном, що називається язичництвом. Отже, Wiccan - лише одна з них.

Поган раніше вважався зневажливим терміном, який використовували римляни, для позначення жителя країни, який не був послідовником християнства і скоріше дотримувався близької до природи релігії..

Що таке Віккан?

Вікка як термін є досить новим, оскільки він розвивався близько 50 років тому. Він використовувався для позначення релігії, яка, здається, була реконструйована або слідує лінії релігій, за якими слідували стародавні відьми. Однак у Wicca існує багато варіацій. Віккани характеризують їх як традиції.

Вікка - це дуотеїстична релігія. Це означає, що вони вірять у двох богів; поєднання бога і богині. Богиня відома як богиня-мати, тоді як бог відомий як рогатий бог. Богиня-мати асоціюється із Землею, Місяцем та зірками. Рогатий бог асоціюється із сонцем, тваринами та лісами.

Оскільки Віккан - це язичницька релігія, традиції пов'язані з природою. У них є сезонні фестивалі, які відомі як Суботи. Вони можуть слідувати магії, якщо хочуть.

Яка різниця між язичником і вікканом?

• Визначення язичницького та вікканського:

• Язичництво - це парасольовий термін, який відноситься до дохристиянських релігій, і він охоплює багато вірувань в межах своєї складки.

• Віккан - неоязичницька релігія, що розвивалася близько 50 років тому. Він заснований на релігіях, що практикуються давніми відьмами.

• Підключення:

• Віккан по суті є язичником, але не всі язичники є вікканцями. Це як би сказати, що ти християнин, якщо ти баптист.

• Боги:

• Язичники можуть переходити від віри єдиного бога (монотеїста) до віри багатьох богів (політеїста). Іноді атеїсти також включаються як язичницькі, оскільки вони не слідують за єдиним Істинним Богом християнства.

• Віккани вірять у двох богів: богиню-матір та рогатого бога.

• Традиції:

• Оскільки язичництво - це парасольовий термін, існує низка традицій, що належать до різних язичницьких релігій.

• У Вікки теж є ряд традицій, оскільки в релігії немає центральної визначальної фігури.

Як бачите, Віккан - це підмножина язичницьких. Як результат, це також ґрунтується на природі.

Надано зображення:

  1. Язичницька церемонія вручення рук від XcepticZP (CC BY-SA 2.0)
  2. Пентакль від Midnightblueowl (CC BY-SA 3.0)