Іслам проти мусульманина

Іслам це монотеїстична Авраамічна релігія, що виникла в Саудівській Аравії в 7 столітті нашої ери. А Мусульманський є прихильником ісламу. Існує понад 1,8 мільярда мусульман - чверть світового населення, що робить іслам другою за величиною релігією у світі. Це також найбільш швидко зростаюча основна релігія у світі.

Мусульманин також може бути названий Мусальман на хінді чи урду, мусульмані чи магометані, оскільки релігія ісламу була заснована пророком Мухаммедом.

повідомити про це оголошення

Основні принципи ісламу

Слово Іслам походить від терміна "al-silm", що означає мир, а слово "істаслама" (استسلاما) означає "здатися" або "підпорядкувати (Аллаху)".

Багато людей не розуміють, що існує багато подібності між ісламом, іудаїзмом і християнством. Усі три релігії монотеїстичні, тобто вони вірять в одного Бога. Усі три - це релігії Авраама; Старозавітні діячі, такі як Адам, Ной, Авраам та Мойсей, вважаються пророками ісламу. Ісус також шанується мусульманами як пророк.

Мусульмани вважають, що Мухаммед був останнім пророком Бога і що архангел Гавриїл відкрив слово Божому пророкові Мухаммеду. Ці одкровення записані в Корані, який поряд із Хадіс являє собою писання ісламу.

П'ять стовпів ісламу

Іслам закликає мусульман практикувати "п'ять опор":

  1. Тевхід (віра): Вірте в Бога, повірте, що є лише один Бог, і що пророк Мухаммед був його посланцем.
  2. Саллах (молитва): Мусульмани моляться 5 разів на день - світанок, полудень, опівдні, захід сонця та ніч. Коли вони моляться, вони стикаються з містом Меккою. Цей молитовний ритуал називається намаз на перській, турецькій та урду.
  3. Зака (благодійність): Усі мусульмани, які можуть дозволити собі пожертвувати грошима, зобов’язані зробити це, щоб допомогти громаді.
  4. Пила (голодування): Пост під час Рамадану, дев'ятий місяць ісламського року. Мусульмани не їдять і не п'ють від світанку до заходу сонця протягом одного місячного місяця. Після Рамадану є свято під назвою Ід аль-Фітр (що англійською мовою означає "фестиваль кінцівки"). На Ід аль-Фітр мусульмани зазвичай вранці ходять до мечеті на спеціальну релігійну службу, а потім проводять вечірку з родинами та друзями.
  5. Хадж (паломництво до Мекки): Кожен працездатний мусульманин, будь то чоловік чи жінка, зобов'язаний здійснити паломництво до Мекки хоча б раз у житті. Мусульмани вважають Мекку святим містом, оскільки Масджид аль-Харам ("Священна мечеть") - найсвятіший місце ісламу - знаходиться в Мекці. У 630 р. Пророк Мухаммед оголосив це місцем паломництва після його тріумфального повернення в місто після років вигнання в Медіні.

Ісус у ісламі

Ісус є шанованим пророком ісламу. Арабська назва для Ісуса - це Це. Мусульмани вважають, що Ісус був пророком і посланцем Бога, але на відміну від християн, мусульмани не вірять, що Ісус був сином Божим. Мусульмани вірять у незаймане народження Ісуса, але не вірять у смерть та воскресіння Ісуса. Вони не вірять, що він помер на хресті, але вважають, що один з його учнів зайняв його місце на хресті. Мусульмани вірять у друге пришестя Ісуса, що Ісус повернеться на землю поблизу Судного дня, щоб відновити справедливість і перемогти аль-Масіх ад-Даджал ("фальшивий месія" або Антихрист).

Секти ісламу

Дві основні гілки ісламу - суніти та шиїти.

Секти ісламу

Суніти в більшості своїй складають 80-90% усіх мусульман. Країни, де мусульмани-шиїти в більшості своїй - Іран, Ірак, Ємен, Бахрейн, Азербайджан та Ліван. Інші країни, такі як Саудівська Аравія, Пакистан, Індонезія, Малайзія, ОАЕ, Єгипет та Туреччина, мають переважну більшість мусульман-сунітів.

І мусульмани-шиїти, і суніти-суніти дотримуються основних положень ісламу, включаючи п'ять стовпів. Багато поділу є політичним, тобто щодо того, хто був правонаступником пророка Мухаммеда. Детальне порівняння віросповіз шиїтів і сунітів доступне для глибокого занурення.

Мусульмани у всьому світі

Існує два способи розглянути мусульманське населення у всьому світі: за абсолютною чисельністю та у відсотках від усього населення країни. Наприклад, мусульмани - це близько 15% населення Індії, але в Індії проживає близько 200 мільйонів мусульман.

Мусульманське населення у всьому світі, виражене у відсотках від загальної кількості населення кожної країни. Мусульманське населення у всьому світі, в абсолютній кількості.

Список літератури

  • Іслам - Вікіпедія
  • П'ять стовпів ісламу
  • Ісус у ісламі
  • Пророк Мухаммед