Різниця між Бахаєм і християнством

Віра Бахаї стверджує, що людина може прийняти віру Бахаї і продовжувати бути вірним християнином. Однак чи є вищезгадане твердження правдивим питанням?

Що таке віра Бахаї?

Віра бахаї справді вдосконалена, і сьогодні деякі її прихильники є обізнаними, запальними, різноманітними, політично ліберальними, але все ще соціально традиційними.

Так само віруючі бахаї не лише звичайні, коли мова йде про розуміння власних писань на Бахаї. Більше того, очікується вивчення Писань інших світових релігій. Дійсно бачити віруючого в Бахаї, який більше знає теми християнства, ніж звичайний християнин. Вони надають пріоритетну освіту, таку як гендерна рівність, необмежена освіта та консенсус серед релігії та науки.

Однак у релігії бахаї досі існує незліченна кількість богословських прорізів та доктринальної розбіжності з цього приводу. На відміну від християнства, його кореневі вчення є виключно типовими. Відмінність є широкою та істотною, і нам потрібна довша стаття, щоб просто вивчити ці речі.

Бахаї - одна з нещодавно створених релігій, що походять від ісламу в землі Персії, але вона отримала надзвичайну популярність. Він також вважав себе рідкісною світовою релігією, враховуючи її розмір у 5 мільйонів прихильників; її глобальний діапазон (236 країн); її самостійність від релігії походження, яка є ісламом; і за його унікальне вчення та всебічну віру в одного Бога.

Що таке християнство?

Християнство - це віросповідна релігія, що складається з людей, які вірять, що Бог рятує кожну людину через Його милість до них; і через це Його воля не зіпсована злістю чи невдачею людей. Християни також вірять у твердження, що кожна людина поневолена гріхом через падіння природи людини.

Люди природно не бажають любити Бога. Вони, як правило, є егоїстичними істотами, які заперечують Святий Закон Божий. Християнство також має вчення, яке стверджує, що Бог наперед визначив усе перед основами світу.

Заздалегідь задані Ісусу Христу для спасіння. Люди, які не були обрані, отримують непорочний суд Божий через свій гріх. Додаючи до цього, християнство також навчає і вірить, що Ісусова спокутна жертва була впевненістю і впевненістю християн у їх спасінні..

Це означає, що гріхи обраного народу були єдиним спокушеним жертвою смерті Ісуса. Християнська релігія вважає, що викупна благодать Божа застосовується лише до обраних Богом для спасіння. Потужному суверенітету Божого через Святого Духа не можна протистояти, і християни охоче дотримуються Христа.

Нарешті, всі справжні християни безумовно вірять у суверенітет Бога. Християни вважають, що волі Божій не можуть протистояти люди чи що-небудь у цьому світі. Люди, обрані Богом для викупу, будуть наполегливо вірити до смерті. Це свідчить лише про те, що ті люди, які нібито перестали вірити в Христа, або ні в один момент не мали справжньої віри на самому початку, як це було сказано в 1 Івана 2:19.

Відмінності між бахаї та християнством

Походження і бахаї, і християнства

Віра Бахаї була заснована в Персії в 19 столітті Бахауллою. Через це Бахаулла був засланий за навчання бахайській вірі і в підсумку помер як ув'язнений. Коли Бахаулла помер, його син Абдул-Баха став лідером нової релігії, і вона продовжувала поширюватися від Персії та Османської імперії до Америки та Європи і навіть зазнала великих переслідувань в Ірані.

Після смерті сина Абдул-Баха релігійна громада Бахаї вступила в нову фазу керівництва. Він еволюціонував від одноосібного керівництва до порядку управління з обраними групами та призначеними людьми. Ймовірно, в усьому світі живе понад 5 мільйонів віруючих Бахи, що живуть у понад 200 країнах.

Християнство неправильно зображується як релігія, що виникла з невеликої групи послідовників Ісуса в першому столітті. Правда за Писанням, християнам наперед визначено існування перед основами світу.

Віра в природу людини як Бахаї, так і християнства

Віруючі бахаї стверджують, що природа людини в основному духовна і добра. Цитата, взята з їх веб-сайту, говорить про те, що людська природа в основному хороша. Бахаулла заявив, що наші справжні ідентичності проживають у наших вічних душах.

Вчення Бахаї говорить, що єдиною метою кожної людської душі є знання про Бога і любити Його. Бахайські віруючі не перебувають у первісному гріху в початковій доктрині гріха, вони навчають і вірять, що кожна людина може мати вибір використовувати свої божественні властивості у своєму житті.

Вчення Священної Біблії суперечить вченню релігії бахаї про те, що люди в основному недосконалі, маючи природну схильність до злих і корисливих служб. Християнство вчить, що без Христа всі обрані духовно мертві в нашій непокорі та гріхах. Насправді Писання вчить, що серце людей, яке є внутрішньою істотою, справді зле.

Християнство також має вчення під назвою "первородний гріх", яке бахайці явно відкидає. Первородний гріх стався через перший гріх першого створеного Адама. Всі люди переступили, і ця грішна природа людей передається поколіннями. Християнська Біблія вчить, що жодна людина не є праведною і що всі ми не вистачаємо Божої слави.

Ідентичність Ісуса і в Бахаї, і в християнстві

Релігія Бахаї намагається поставити Ісуса Христа поряд з Мойсеєм, Авраамом, Кришною, Зороастром, Буддою та багатьма іншими. Як кажуть, ті, хто встановив релігію бахаї, вважаються останнім випадком "прогресивного одкровення" Святого Бога.

Але правда полягає в тому, що Ісус позиціонує високо, ніж інші так звані святі пророки чи люди. Тільки Христос був забитий через розп'яття за гріх обраних Божих, як сказано в Івана 6:44. Ісус єдиний, хто воскрес із мертвих.

Усі ці так звані святі люди ще поховані в землі; в той час як Ісус єдиний, хто переміг смерть і творив чудеса, які тільки Бог міг зробити в людському тілі.

Віра Бахаї в єдність усіх релігій

Вчення Бахаї зосереджуються навколо єдності, а віруючі бахаї дотримуються віри, що єдність усіх релігій є важливою. Бахаулла наголосив на важливості бути об'єднаною та гармонійною у всіх людських діях. Послідовники та пророки поспіль встановлювали свої релігії в різні епохи історії, і бахаї вважають, що кожна релігія формує роль одного систематичного, єдиного і прогресивного одкровення від Бога.

З іншого боку, Христос навчав, що єдиний шлях до Бога - це віра в Ісуса. Насправді Ісус проголосив, що Він є Двері вівчарки. Він проголосив у своєму Святому Слові, що Він - це шлях, правда і життя, і ніхто не приходить до Отця, окрім як через Нього.

Віра в прогресивне одкровення Бахаї

Віруючі Бахая дотримуються віри в одного Бога, який навчає людство через різні релігії навіть у різні часи. У працях Бахаї зазначено, що Творець - це непізнавана сутність, яку насправді важко зрозуміти. Згідно з ними, Бог надав людству натхненних богом пророків і посланців протягом всієї історії, які заснували великі світові віри і приносили етичні, моральні та духовні вчення, щоб допомогти і просвітити всіх людей.

Біблія вчить, а Ісус підтвердив, що Є Єдиний Бог. Біблія також нічого не говорить про Його одкровення про себе через послідовні релігії. Насправді значна частина Нового Завіту попереджає віруючих про неправдивих християн і про все, що могло б збити християн.

Всупереч тому, що вчить Бахаї, Біблія говорить нам, що Бог є особистим Богом і далеко не є невідомою сутністю. Біблія також закликає віруючих "триматися" за правду, яку їм передали.

Бог через Святого Духа спрямовує вибраних до пізнання Святого Письма; і Він робить це лише Писанням, а не додатковими писаннями, що стосуються іншої релігії.

Біблія - ​​це єдине і абсолютне одкровення від Святого Бога обраним, від Буття до Об'явлення. Постійне застереження не додавати і не віднімати зі Святого Письма викладено у Старому та Новому Завітах.

Таблиця підсумків Бахаї та християнства


Резюме християнства бахайських віршів

Дійсно, в вірі бахаї є кілька приємних речей, таких як їх пропаганда любові, миру і навіть деяких аспектів християнства. Однак існують помітні відмінності щодо християнської віри та бахайської релігії. Правда полягає в тому, що хтось не є християнином, якщо він все ще дотримується релігії бахаї. Якщо вірити вченню Бахаї, то він очевидно відмовляється від численних вчень Священної Біблії та Господа Ісуса Христа.