Різниця між католиком та свідком Єгови

Католик проти Свідка Єгови

Релігійні організації, які стверджують, що підтримували християнство, зростають. Два з них - католик та свідок Єгови. Але незважаючи на те, що їхнє вчення базується лише на одному релігійному тексті, який є Біблією, різниці між ними все ще прозорі. Вчення обох груп ґрунтуються на тому, що навчав Ісус, коли Він був тут на землі, але особистість Ісуса інша. Католики вважають Ісуса самим Богом, що ґрунтується на Трійці '' союз Отця і Сина і Святого Духа в одному Божестві - тоді як Свідки Єгови вважають, що Ісус є Сином Всемогутнього Бога Єгови.

Католики та Свідки Єгови відрізняються в багатьох інших вченнях, таких як те, що стосується загробного життя. Католики вірять у вічне пекло, небо та тимчасове чистилище. Святим Петром добрим людям дозволили б увійти на небо, а погані люди назавжди будуть покарані в пеклі. З іншого боку, Свідки Єгови вважають, що після смерті померла людина нічого не відчує, не побачить і не переживе до Дня Суду Єгови, в якому відбудеться війна між Єговою та його ворогом дияволом Сатаною. Після цієї події всі мертві люди піднімуться з могил і знову будуть з коханими.

Свідки Єгови найвідоміші тим, що проповідують від дому до дому, де вони наслідують приклад Христа тут, на землі, коли він навчав людям добрих новин. Вони також не дають похвали жодним релігійним ідолам та символам на відміну від католиків. Свідки Єгови залишаються політично нейтральними, тобто вони не голосують за жодного кандидата під час виборів. Вони також не терплять патріотизму: вони не беруть участі у жодній військовій діяльності, салютують і не дають вірності прапорам, не співають національних гімнів чи націоналістичних пісень. Вони вважають, що Боже Царство - це єдиний уряд, в якому вони повинні мати свою найвищу вірність. Вони також не відзначають особливих випадків, таких як дні народження та інші релігійні свята, які мають язичницьке походження. Тим часом Церква та політика мають сьогодні великий зв’язок, що опосередковано спричиняє активну участь її членів у військовій діяльності та інших патріотичних діях. Окремі католики практикуються вільно, вирішуючи, за якого кандидата вони будуть голосувати на кожному виборі.

Хрещення обидва практикується як символ для нових членів, що вони вже прийняли рішення про включення в групу. Але вони робляться по-різному. Католики хрестять нових членів із піхоти. Голову немовляти було б злегка залити святою водою, і це проводить на урочистій церемонії священик. З іншого боку, Свідки Єгови хрестять нових членів, які принаймні знають свої основні вчення. Все тіло буде занурене у воду, і це робиться під час зборів та зборів, на яких збираються відведені місця, щоб слухати спеціальні бесіди та презентації.

Незважаючи на те, що їхнє вчення засноване на одній книзі, яку вони вважають Словом Божим, Біблії, дві групи все ще суперечать. До деяких католицьких Біблій додано сім додаткових книг, а Свідки Єгови - лише шістдесят шість. Біблії, які зазвичай використовуються католиками, не включають ім'я Бога, яке є Ягве / Єгова, тоді як офіційна Біблія Свідків Єгови, яка є Новим перекладом Святого Письма, підкреслює необхідність визнання імені Бога.

Існує також велика відмінність у розмові про лідерів обох груп. Католицькі служителі повинні пройти вищу освіту, щоб мати повне розуміння історії, практики та вірування католицизму. Хоча Свідки Єгови визнають усіх членів як «служителів», якими керуються люди, відомі як старійшини та слуги міністрів у кожній громаді, щоб мати організацію. Католицьким служителям заборонено вступати в шлюб, тоді як шлюб дозволений всім Свідком Єгови.

І католики, і Свідки Єгови вже стикалися з різними проблемами, які перевіряли достовірність їх релігійної організації. Але завжди від кожної людини залежить, під яку релігію вони потраплять.

Підсумок:

1. Католики та Свідки Єгови базують своє вчення на Біблії.

2. Вони обидва вірять у загробне життя, але по-іншому: "Католики, що мають безсмертні душі, а Свідки Єгови про воскресіння мертвих..

3. Католики підтримують політику та військову службу, а Свідки Єгови - ні.

4. Хрещення практикується обома, але по-різному: "" Католики хрещення немовлят, тоді як Свідки Єгови знають своє основне вчення людині ".

5. Свідки Єгови не використовують жодного ідола чи релігійного символу у своїх поклоніннях і вони не святкують особливих випадків з язичницьким корінням, навпаки католиків..