Різниця між Крістіаном та ПДР

Крістіан проти ПДР

Подейкували, що люди, які є релігійними, або ті, хто належить до релігійної секти, добре налаштовані та щасливіші, ніж люди, яких немає. Вони схильні сприймати і реагувати на життєві проблеми та негаразди позитивно, оскільки їх релігія дає їм надію.

Однією з найбільших релігій у світі є християнство, і його прихильники називаються християнами. Християни - це люди, які слідують вченню Ісуса з Назарету. Вони вірять, що Ісус Христос - це Месія, пророкуваний у єврейській Біблії чи старозавітній Біблії християн.

Термін «християнин» походить від грецького слова «Крістіанос», що означає послідовників Христа, від слова Христос, що означає «помазаний». На івриті слово Христос означає Месію. Він вперше був використаний для позначення послідовників Христа в Книзі Діянь Нового Завіту.

Християни вірять у вчення про трійцю, описуючи Бога як Отця, Сина та Святого Духа. Вони вірять у спасіння через віру в Ісуса, Його історичну правду, Втілення і слідують Його етичній моделі.

Християнин - це той, хто чув Євангеліє і приймає його послання, приймає Ісуса Христа як Господа і Спасителя, хреститься і регулярно ходить до церкви. Очікується, що він буде вести гідне життя і слідувати вченням Ісуса і погоджуватися з віросповіданнями своєї церкви.

Є багато гілок або конфесій християнства, а саме; Римо-католицизм, православне християнство, нетринітарії та протестантизм, серед яких є церква адвентистів сьомого дня.

Церква адвентистів сьомого дня відрізняється від усіх інших християнських конфесій своїм дотриманням суботи як дня суботи. Субота - початковий 7-й день іудео-християнського тижня.

Церква ПДД прийшла з руху Міллеріта середини 1800-х років, коли Міллер передбачив друге пришестя Христа 22 жовтня 1844 року на основі Даниїла 8: 14-16.

Очікуваного другого пришестя не відбулося, і деякі Міллерити вважали, що саме тлумачення Біблійного уривку було невірним. Вони вірили, що це передвіщає вхід Христа у найсвятіше місце небесного святилища, а не його друге пришестя.

Вони все ще вірять у друге пришестя Христа і подібно до інших християнських конфесій, вони вірять у Трійцю і непогрішність Писання. Церква пропагує релігійну свободу та консервативні принципи та спосіб життя.

Однією із засновниць церкви ПДР є Еллен Г. Уайт, чиї твори високо належать до церкви. Для адвентистів вона мала дар пророцтва і вона займала центральну роль у церкві. У них є одне вірування: Біблія і лише Біблія.

Вони вірять, що люди не володіють безсмертною душею і що безбожні не зазнають мук пекла, але будуть знищені назавжди і що люди будуть судитися відповідно до їх віри.

Підсумок:

1. Християни відносять усіх людей, які вірять у Христа як Спасителя, тоді як ПДР - християнську церкву.
2. Більшість християн дотримуються неділі як суботу, тоді як ПДР - суботу.
3. Інші християни вірять, що грішники постраждають у пеклі, але ПДД вірять, що грішники будуть знищені назавжди.
4. Більшість християнських конфесій вірять у безсмертну душу, тоді як ПДР - ні.