Різниця між дияволом і демоном

Незважаючи на те, що деякі кажуть, що і зло, і демон - огидні, які завжди хочуть знищити, правда між двома полягає в тому, що є різниця. Демон завжди мається на увазі як дух зла з наміром знищити що-небудь, тоді як диявол - це високопоставлений злий дух, в межах Авраамових, монотеїстичних релігій, включаючи християнство. Ось основна відмінність цих двох. Але слова демон і диявол можуть бути використані будь-яким чином при використанні їх у більш широкій темі. Погляньте тут глибоко і побачите різницю.

Що таке диявол?

Християни зазвичай вважають, що диявол є насправді сатаною. Згідно Священного Письма, сатана або диявол спочатку був ангелом-бунтівником, який повстав проти Господа Бога з армією демонів. Наслідком цього стане засудження Богом. Диявол ненавидить усіх людей і саме творіння Бога, а також любить виступати проти Всемогутнього Бога, і диявол має справу з поширення брехні та знищення людства..

Що таке Демон?

Злий дух, який можна назвати надприродним злим монстром. Сам термін, безумовно, не пов'язаний з якоюсь конкретною системою вірування. Вживання слова демон залежить від релігії та культури через розбіжності у їхніх віруваннях. Прикладом цього буде індуїстський демон, якого називають ракші і єврейське слово Шедім. Деманів зазвичай вважають нижчими за рангом і вони підпорядковані Дияволу.

Відмінності між дияволом і демоном

Ім'я диявола і демона

У Святому Письмі Сатана або Люцифер - ім'я диявола. Тоді як «демон» - це слово, що походить від слова daimon, що грецькою означає «знати». Ідея полягає в тому, що вони більш інтелектуальні, ніж люди. У Стародавній Греції є слово, яке означає могутній дух, тобто Деймон. Саме слово «демон» з’явилося у 63 випадках у Новому Завіті. У Демона є багато титулів, тоді як у диявола є лише кілька, наприклад, в Гебве його називають Асмодеєм, в культурі Авестана демона називають Есма-даєвою, а в ісламі - Джином. У християнській Біблії демона також називають Азазель і Вельзевул. В інших релігіях та системах вірувань ці імена є демонами, відокремленими від диявола, в той час як інші стверджують, що ці імена є схожим на диявола.

Навіть коли їх вважають окремими демонами, деякі часто думають про те, що вони перебувають під безпосереднім контролем диявола. Це визначає лише тих, хто вважається дияволом.
Диявола іноді називають Люцифером, особливо, коли описують його як ангела до його падіння, хоча посилання в Ісаї 14: 12 на Люцифера або Сина Ранку - це посилання на вавилонського царя.

Бельзевубіс спочатку ім'я філістимського бога (точніше певного типу Ваал, але також використовується в Новому Завіті як синонім сатани.

Використання і диявола, і демона

Слово диявол вживається по відношенню до сатани, яка належить до групи ангелів під назвою херувими (Єзекіїль 28:14). Але коли йдеться про високопоставленого, сильнішого демона, можна вживати і слово диявол. Диявол може бути використаний і при посиланні на демона, який веде певну групу. Диявол має більше зла, ніж демони.

Потрібно пам’ятати, що слово Даймон разом зі словом даймоніон в Писанні вживається як однини, так і множини, зокрема Нового Завіту, це демони та демони. Але ніколи їх не використовували таким чином, що змінено діаболосом, Диявол, бо факт є, є лише один Диявол.

Робота диявола і демона

У широкому сенсі демони виступають як посла Сатани, щоб здійснити свій план протидіяти волі Всевишнього Господа Бога. Сатана має обмежений досвід як істоти, тому що, як і люди, він не є Творцем, тому демони поширюють силу сатани. Правда полягає в тому, що іноді здається, що Сатана думає, що він є всезнаючим і всюдисущим, але насправді він не є. Правда полягає в тому, що демони - це ті, хто розтягує силу і діяльність сатани. Іноді нас обманюють, думаючи, що сатана все це робить (Еф. 6: 11-12).

Релігія, запрошена у Диявола та Демона

Релігійна ідентичність диявола є специфічною лише в деяких релігіях, таких як християнство, іудаїзм та іслам, з іншого боку, демони широко асоціюються з різною системою вірування. Це означає, що лише християнство, іудаїзм та іслам мають диявола на їхній релігії.

Зло диявола і демона

Демони менш пустотливі і злі, ніж їхній диявол, причиною цього стане ранг демонів, який нижчий від диявола.

Походження диявола і демона

І Диявол, і демони - це творіння Суверенного Бога, створені з Його метою, щоб показати Його славу в наступних поколіннях після того, як Він послав Свого Сина Ісуса Христа, щоб раз і назавжди перемогти Дияла на Хресті. Диявол, ідентифікований Священним Писанням як істота, уособлювана як змія, яка доклала переконливі зусилля, щоб спокусити Єву, щоб не послухатись Всемогутнього Бога і з'їсти той плід, котрий Бог забороняє їсти.

У той час як демони є небесними господарями, створеними Богом спочатку як ангели, тоді Бог мав намір, щоб ці ангели збунтувалися і стали засудженими злими істотами, відомими як демони. Християни розглядають демонів як ангелів, котрі пали через їх заколот. Іноді про богів і богинь інших систем вірувань і культур називають "демонами".

Ідентифікація диявола та демона

Диявол в Одкровленні Ісуса Христа 12: 9, 20: 2 ідентифікується як "стара змія" і "дракон", а також визначається як сатана. Диявол - це людина, яка є ворогом обраних Бога та самого Господа Бога. Високопоставлений впав, ангел-докори, якого прокляли, щоб стати злим створінням. Він є вищим за ангелів, засуджених через їх бунт. З іншого боку, Демона в Новому Завіті називали слугою дияволом.

Природа диявола і демона

Диявол є верховним духом зла, тоді як демони - злі надприродні істоти. У той час як термін демон широко використовується в релігії, літературі, міфології, окультизмі, художній літературі та фольклорі.

Повертаючись до початкового грецького слова демони, ми можемо отримати значення як «знаючий», і ми можемо побачити, що це показує, що демони - це істоти з більш високим інтелектом, ніж просто люди. Але це лише здогадка.

У релігіях Давнього Близького Сходу, а також у традиціях, що походять від Авраама з Біблії, і що включає в себе християнське вивчення демонів у середньовічні чи давні часи, вони заявляли, що демони зображуються як шкідлива істота тут, на землі що спричиняє володіння людьми, і закликає до екзорцизму. Демони перебувають під контролем Диявола

Роль диявола і демона

У Біблії роль диявола ширша, ніж у демонів. Роль демонів конкретно можна побачити в працях апостолів та учнів Ісуса в Євангелії, зокрема в Євангелії від Марка; Ісус, як видно, виганяє з них людей з різними захворюваннями. Хоча твір диявола, зокрема, зустрічається в Книгах Єзекіїля і Об'явлення, з цитатами апостола Павла в деяких його Посланнях.

Писання говорить про існування демонів. Демонів багато, але є лише один Диявол. Діаболос, що означає «наклепник» - еквівалент терміна «чорт» у грецькій мові. Вживається як однина завжди, це слово асоціюється з дияволом.

Хоча демони розглядаються як множинні, коли їх згадують у Новому Завіті, коли Ісус засуджував їх.

Таблиця підсумків диявола і демона

Підсумок Devil Vs. Демон

Тепер, оскільки інший переклад англійською мовою прирівнюється до грецького слова "демони" як "чорти", різниця спочатку не може бути зрозумілою, і це бентежить людей. Демонів багато, але Диявол лише один.

У Святому Письмі приклад суверенітету Бога навіть у демонах і дияволах спостерігається в 1 Самуїлі 16 і 18, коли Бог посилає злих створінь, щоб заволодіти Саула, щоб засудити йому покарання, оскільки він не виконує вказівки Бога. Це показує Бога в його суверенітеті, заповідаючи і використовуючи демонів для того, щоб Його відбулося.

Тому демони і навіть диявол перебувають під великим авторитетом Живого Бога. Ось чому народ Божий викуповується з-під влади цих злих створінь і закріплюється в руках Живого Бога через те, що Господь Ісус Христос зробив і робить зараз.