Різниця між месіанськими євреями та християнами

Месіанські євреї проти християн

Хоча і месіанські євреї, і християни вірять в Ісуса, існують величезні відмінності між цими двома групами. Однак ви вже напевно чули, що деякі релігії плутаються Месіанські євреї з християнами тому що обидва вірять у деякі основні вчення зі святих писань, особливо коли шанують Ісуса. Ці дві впливові релігії мають цілком порівняння. Щоб дати нам основні визначення цих двох релігій, важливо знати щось їх переконання.

Месіанські євреї (іноді їх називають месіянами):
Простіше кажучи, месіанські євреї вважають, що Ієшуа (єврейське ім’я для Ісуса) - це їх Месія, або остаточний визволитель. Вони стверджували, що Ісус походить не від людського походження, але він справді є «Богом Сином». Насправді основні доктрини месіанських євреїв диктують, що Ісус - це обіцяний Месія, написаний у Буття 3:15. Вони також дотримуються того факту, що рідний Ізраїль все ще є вибраною нацією. Вони стверджували, що навіть у наш сучасний час Тору все ще слід чесно дотримуватися.

Християни:
Християни переважно дотримуються вчення християнства. Їх вчення ґрунтується виключно на житті та вченні Ісуса Христа. Сама назва «християни» спочатку походила від імені «Христос», грецького імені Месії. Вони твердо вірять, що Ісус - це Месія, обіцяний у Біблії, який позбавляє їх від гріхів. Вони буквально слідують за Христом не лише з його вченнями, але, що ще важливіше, їх стосунки з Богом і з ближніми.

Хоча між цими двома релігіями може бути певне подібність, доречно знати їх відмінності, а також відрізнити одну від іншої..

Хоча деякі заявляли, що месіанські євреї - це сучасні християни, це далеко не правда. Завдяки їх відмінностям випливає їх унікальність. Але обидві їх віри до Ісуса чи Ієшуа обидва безкомпромісні, будь то месіанський єврей чи християнин. Обидва шанували Ісуса як Спасителя. Але якщо ми є месіанським євреєм чи християнином, важливим є те, що обидві релігії роблять все можливе, щоб наслідувати Ісуса, а не просто поширювати Його слова, а, що ще важливіше, жити прикладом кожного дня нашого життя.

Підсумок:
1. Традиційні єврейські свята релігійно дотримуються месіанських євреїв, таких як Пурім і Ханука. Християни не дотримуються цих традицій.
2. Месіаніки донині дотримуються біблійних свят, як День спокути, Свята труби та Бенкет. Єдині свята, які християни дотримуються, - це такі, які були з поганством, як Різдво, Пасхальна неділя та інші сучасні традиції, які не є священними писаннями.
3. Проповідування месіанських євреїв відбувається головним чином з єврейського Писання (Буття до Малакії), тоді як християни вірять у цілі шістдесят шість святих книг Біблії.
4. Месіанський єврей вважає, що Тора, модифікована Ієшуа, все ще діє. Це перші п’ять книг Біблії: (Буття, Вихід, Левіт, Числа та Второзаконня). Християни вірять, що коли Христос виконав усі святі закони, Тору більше не слід застосовувати. 5. Особливо, коли грецьке Писання вже завершено (книги Матвія до Об'явлення).
6. Месіанські євреї вірять у Танах та Бріт Чадашу як їх божественні натхненні писання. Християни вірять, що і єврейсько-арамейські, і грецькі Писання, що складаються з усієї Біблії, є їхніми священними писаннями, натхненими Богом.