Різниця між десятиною та первоплодами

Сьогодні є послідовною проповіддю, яка включає питання "Чи пограбує Бог Бога?" щоб його тлумачення здавалося простим. Ви не можете пограбувати Бога того, що є його. Ці питання складніші, ніж може стосуватися багатьох проповідей на цю тему.

Незалежно від того, чи повинні сьогодні віруючі віддавати принаймні десять відсотків свого доходу і приносити свої «перші плоди», чи не пов'язані з більш широкими питаннями, такими як зв’язок між двома Заповітами; питання, чи Закон Божий, поданий через Мойсея, досі застосовується до віруючих у новозавітний період; взаємозв'язок між Старим і Новим Заповітом взагалі; і характер прогресивного відкриття та історії спасіння.

Десятина та перший плід - основні програми, якими користуються люди сьогодні, як повернути Бога. Розгляд цих двох способів дачі має важливе значення для розуміння того, що насправді є походженням релігійного давання.

Що таке десятина?

У той час як десятина була вимогою Закону про мозаїку, згідно з яким ізраїльтяни повинні давати відсоток вирощених врожаю та худоби, яку вони вирощували до скинії / храму

Що таке первоплоди?

Про перші приношення фруктів можна посилатись на Левіт 23: 9-14. Ізраїльтяни повинні надавати священикам пачки зерна, тоді цей священик подаватиме його перед Господом, махаючи. У той час також були потрібні цілопалення, прийом їжі та прийом напоїв.

Різниця між десятиною та первоплодами

Походження десятини та первоплодів

Практика Стародавнього Ізраїлю десятина була вперше задокументована, коли Бог прийняв десятину Авраама та Якова (Буття 14: 18-24; 28: 20-22). Потім система десятини була використана для забезпечення бюджету для потреб народу Ізраїлю (Числа 18:21; Левіт 27:30). Протягом усіх часів суддів та ізраїльських царів десятина тривала навіть після звільнення євреїв з полону. Ізраїльтяни дорікали Бога за крадіжку його десятини (Малахія 3: 8).

Тоді як перший плод був єврейським бенкетом, який проводився ранньою весною на початку збирання зерна. Це спостерігалося на третій день після Пасхи та на другий день свята Прісності.

Десятина схожа на податок, який стягується із ізраїльтян, і мандат не є можливим. Він розповсюджується на підтримку бідних та левітів ...

Причина десятини та першоплодів

Для ізраїльтян перший плід символізує, як Бог збирає душі, це приношення Богові із серця радості, і він встановлює стандарт повернення Йому найкращого з того, що Він дав їм у ті часи. Перше приношення фруктів було дано на згадку про перебування Ізраїлю в Єгипті, про їхню свободу від рабства та про те, як вони володіють Землею Обітованою. День принесення перших плодів також використовувався для підрахунку правильного часу свята тижнів (Левіт 23: 15-16).

Правда полягає в тому, що Закон Мозаїки вимагав декількох десятинів - один для левітів, один для використання храму та бенкетів, а також один для бідних земель - що підштовхнуло б їх загальний відсоток до відсотка більше, ніж. Деякі розуміють десятину Закону Мозаїки як метод оподаткування для забезпечення потреб священиків.

Методи, що беруть участь у Десятині та первоплодах

Тим, хто приніс первідні плоди в Храм, потрібно прочитати Авовал, який можна знайти в Второзаконні 26: 3-10. Перші плоди принесуть ізраїльтяни, які народилися з корінних народів, і не вихідці з них, і сказали б "Утеча", але жінкам заборонено це робити. Евакуація була включена у грандіозне та гарне святкування свята, коли паломники марширують та проводять процесії до Храму, а також багато частин Єрусалиму, несучи срібло, золото або кошики, до яких вони прив’язують своїх живих птахів, як це знайдено у Єврейському Писанні Бікурім 3 : 3,5 та 8.

Для десятини було відокремлено десяту частину решти врожаю фермера. Тоді той, хто запропонує десятину, поїде до Єрусалиму, поки несе її, а після цього десятину має з'їсти там із щирим серцем. Іноді виникають труднощі з поїздкою до Єрусалиму, якщо це трапиться, десятина може бути замінена грошовою сумою, яку можна буде викупити, то куплену їжу та напої можна їсти в Єрусалимі..

В інших випадках бідні люди отримуватимуть десятину, яку називали «десятиною бідного чоловіка». Після того, як храм був зруйнований, для викупу десятини було використано лише кілька, і він може їсти його де завгодно. Продукти не відокремлювали для десятини, суворо заборонено, але після відокремлення десятини принесення може бути відкладено. Ізраїльтянин, який хоче запропонувати, може вибрати, чий Левіт він би дав свою жертву.

Ви можете десятину лише в тому випадку, якщо ви перебуваєте на території Бога, що є Ізраїлем, так що ті євреї, які перебувають у вигнанні, не зобов'язані були десятину, хоча деякі люди в Єгипті мають систему десятини..

Сучасне використання десятини та первоплодів

Інші посилання на раввінів підтверджують десятину грошей, а також продукції, але немає ясності, чи це був обов'язок, чи добровільний внесок. Насправді багато людей, які сьогодні є спостережливими євреями, дійсно дарують на благодійність десяту частину свого доходу щорічно. Це називається маазер-кесафім, податок на багатство "або" грошова десятина ".

Крім того, сучасний Ізраїль відзначає перше приношення фруктів на Шавуот, що нагадує древній ритуал храму. Проходить хресний хід, під час якого діти беруть участь у фестивалі, що передбачає перевезення сільськогосподарської продукції та пожертви до Єврейського національного фонду на рекультивацію своєї землі..

Кількість у десятинах та перших плодах

Для першого фрукта не потрібна конкретна кількість або відсоток сезонного врожаю для приношення перших фруктів, але, з іншого боку, існує текст для декламації, який повинен супроводжувати жертву, у Второзаконні 26: 5-10.

Хоча на десятині Закон Божий через Мойсея говорить, що ізраїльтянам потрібна десятирічна десятина, десятина для левітів, знайдена в Левіті 27: 30-32; та Числа 18: 21,24, щорічно бенкетуючи десятину, як це бачимо у Второму Похожі. 14: 22-27, і десятина для бідних (Втор. 14: 28-29). Десятин для левітів був стандартним десятином. Це вимагало від усіх ізраїльтян віддати 10% свого приросту (урожаї, фрукти, худобу) левитам. Цей вид десятини може означати, що десятина дається нечасто весь рік.

Десятина проти першоплодів: Порівняння в табличній формі

Підсумок десятини та першоплодів

Перше принесення фруктів згадується сім разів у Новому Завіті, але завжди символічно. Так само, як принесення перших плодів було першим шматочком більшого врожаю, ті християни, про які Павло говорив у Посланні до римлян, були першими з багатьох навернених у цьому регіоні. Віруючі, які є «своєрідними первородками Його створінь», були використані Богом згідно апостола Якова (Якова 1:18). Так само, як пучок зерна, справжні християни налаштовані на славу Божу.

Господь Ісус Христос - це виконання першого приношення плодів. 1 Коринтян 15:20 говорить: "Але Христос справді воскрес із мертвих, перший плід тих, хто заснув". Воскресіння Господа Ісуса поступається місцем для воскресіння обраних.

Павло Нового Завіту навчав коринфських віруючих відкладати збірку «в перший день тижня», як ми бачимо в 1 Коринтян 16 вірш 2, але це не десятина і не приносять перших плодів.

Оскільки християни спокутуються Господом Ісусом Христом, а Ісус став їх представником, який ідеально дотримувався Закону для тих християн, тому вони не зобов'язані дарувати бадьоро і вільно згідно 2 Коринтян 9: 6-7.

Відповідно до Нового Завіту, надання дає користь і тому важливо. Вам потрібно дати, якщо ви в змозі, і з цієї причини іноді більше 10 відсотків; Давати менше доцільно, якщо ви насправді не маєте фінансових можливостей для цього. Давати десятину та жертви із вдячним серцем повинно бути головним питанням.