Різниця між Богом та Ісусом Христом

Щоб зрозуміти різницю між будь-якими двома речами, людьми чи місцями, треба мати дуже детальні, досвідчені та чіткі знання про кожну. Що стосується речей, людей чи місць, які ми можемо відчути і доторкнутися і пережити фізично своїми п'ятьма почуттями, це не складне завдання.

Однак, обговорюючи Верховного Творця та стосунки Ісуса Христа з Верховним Творцем чи Богом, це дуже важко дійти до кінця. В основному у світі є лише три основні релігії, які можна вважати монотеїстичними, і це християнство, іудаїзм та іслам. Решта світових релігій пантеїстична або містична.

Тож ми можемо обмежити дискусію тут трьома монотеїстичними релігіями. З цих трьох, двоє з них визнають Ісуса, якого називають Христом із Назарету, який жив понад 2000 років тому в Єрусалимі та навколо нього, як пророк. Тільки християнство визнає Ісуса Христа як Бога в людській формі. Спроба порівняти Бога з Ісусом Христом створює деякі проблеми.

Перш за все, розуміння Бога поза межами 66 Книг Біблії не було б прийнятним для християнської віри. Можна було б зробити висновок, що Бог - це «мисляча структура», про яку писалося в багатьох різних творах. Можна було б описати Бога як "загальну пізнавальну думку", яку мають усі спільні людські істоти, оскільки вони по суті всі складаються з "пізнавальної думки". Це може бути просто "достаток кохання", який є частиною цього світу. Це може бути розуміння того, що наші думки створюють реальність і що Бог є у всіх наших думках.

Яке б не було ваше розуміння Бога, воно може бути в кращому разі лише частково правильним, навіть якщо ви вирішите, що Біблія є остаточним арбітром при описі Бога, навіть розуміння Бога з Біблії вкрай обмежене. Це справедливо навіть для біблійних науковців, які провели своє життя вивчаючи Писання. Тож давайте тепер подивимось на Ісуса Христа.

З історії очевидно, як в історичних текстах Писань, так і в позабіблійних текстах, що існував Ісус Христос. Його життя супроводжувало багато чудодійних подій, які, здавалося, були передбачені в Старому Завіті. У нього було багато записаних подій про його життя, які легко пояснити. Все почалося з подій навколо його народження. Вона включала численні чудеса, записані в чотирьох Євангеліях. Кульмінацією цього було розп'яття, смерть та повідомлення про воскресіння, що донині не було достатньо спростовано. Просто створити його мертве тіло було б достатньо, але ніхто не зміг цього зробити.

Як результат, життя Ісуса Христа змінило хід історії та змусило багатьох послідовників зробити висновок, що Ісус Христос був Богом у людській формі. Саме з цього випливає тринітарна думка про Бога. Термін Триєдиний Бог або Трійця, коли йдеться про Бога, насправді не зустрічається в Писанні. Насправді сам Ісус Христос не претендував на роль Бога. Найближчий він прийшов до того, що сказав, що це Син Божий, Син Людський і що він і його Батько - це одне ціле!

Однак можна підтвердити, що Писання стверджує, що віруючі також вважаються Синами Божими і один з Отцем. Чи відрізняється це від того, що мав на увазі Ісус про себе? Можна подивитися на книгу Іоанна 17 глави, де Ісус молиться, щоб ми всі були одним з Отцем.

З подальшого християнського вчення Бог описується як Єдиний Бог, представлений у трьох Особах, відомих як Бог Отець, Бог Син і Бог Дух. Саме з цього розуміння християни вірять в Єдиного Бога, представленого у трьох божественних особах.

Отже, чим людина Ісус Христос відрізняється від Бога. Перш за все, Ісус Христос - людина. Він жив як людина і помер як людина. Вважається, що це не те, що Бог коли-небудь робив раніше. Ісус Христос воскрес із мертвих у людській формі. Тож якщо Ісус Христос є Богом, чим він відрізняється?

Коли він піднявся на небо, про це повідомлялося в Книзі Діянь, він піднявся в людській формі. Це означає, що Ісус Христос обмежив себе в часовій / космічній континуумі. Це має бути! Той факт, що він, мабуть, міг пройти крізь фізичні стіни і піднятися на небо і навіть ходити по воді, може бути свідченням того, що, як Бог, він розумів і використовував закони квантової фізики таким чином, що ми можемо виявити з часом.

Альтернативою є те, що Ісус Христос є просто людиною, яка мала розуміння того, як фізичний світ справді працює з огляду на квантову фізику. Немає вказівки на те, що Ісус Христос показав нескінченне знання як Бога, а також не показав всюдисущість як Бога.

То в чому головна відмінність Ісуса Христа від Бога? Треба було б сказати обмеження, якими він був як людина на цій землі, якими Бог не обмежувався б. Це все в часовій / просторовій континуумі, яку ми як люди досі не розуміємо повністю.