Заздрість проти ревнощів

Основна відмінність між заздрість і ревнощі в тому, що заздрість - це емоція, яка бажає чого хтось інший а ревнощі - це емоції, пов'язані із страхом перед цим щось у вас є забере хтось інший.

Порівняльна діаграма

Завісті проти ревнощів порівняння діаграми
ЗаздрістьРевнощі
Визначення Заздрість означає "наносити на когось кривду через те, що бажає те, що ця людина має чи насолоджується". У більш м'якому сенсі це означає «туга за чимось іншим без жодної поганої волі, призначеної до цієї людини». Ревнивий означає "побоювання або мстивий через страх бути заміненим ким-небудь іншим". Це також може означати "пильний", "тривожно підозрілий", "ревний" або "очікуючи повної відданості". Останнє зазвичай застосовується до Бога.
Приклад Я заздрю ​​її майну чи ситуації. Я ревную, що ти подобається їй над мною.
Простий спосіб запам'ятати Заздрість - це емоція, коли ти хочеш володіння, яке має хтось інший. Ревнощі - це емоція, коли ти боїшся, що тебе можуть замінити в прихильності того, кого ти любиш чи хочеш.

Зміст: Заздрість проти ревнощів

  • 1 Відео з поясненням відмінностей
  • 2 приклади
  • 3 Що означає ревнивий Бог?
  • 4 Заздрість - смертельний гріх
  • 5 Список літератури

Відео, що пояснює відмінності

Приклади

Заздрість - це бажання володіти тим, що має хтось інший. Наприклад,

  • Вона була заздрісні її подруги, яка відпочивала в екзотичних місцях і розмістила її фотографії у Facebook.

Ревнощі - це страх, що те, що ти маєш, буде забране у тебе. Наприклад,

  • Нешкідливого загравання Джейн з камердинером було достатньо, щоб кинути свого хлопця в припадк ревнивий лють.

Що робить Ревнивий Бог маю на увазі?

Вихід 20: 4-5 говорить

Ви не робіть для себе ідола у формі чого-небудь на небі над землею або під водою внизу. Ви не схиляєтесь перед ними і не поклоняєтесь їм; бо я, Господь, Бог твій, я ревнивий Бог ...

Це закликання поклонятися лише єдиному істинному Богу, застерігає людей від того, щоб вони не поклонялися нікому чи чомусь іншому. Можна стверджувати, що це захищає людей від шарлатанів, які претендують на богів чи пророків, або від поклоніння скелям, рікам чи стихіям. А ревнивий Бог хоче монополізувати ваше поклоніння і не хоче, щоб ви витрачали час на поклоніння брехливим богам.

Заздрість - смертельний гріх

Ревнощі - дещо прийнятніша емоція в християнстві, ймовірно, тому, що він вважає виправданим подружжя ревнивим. І справді, щоб Бог заздрив.

З іншого боку, заздрість - один із семи смертельних гріхів. Моральне обгрунтування полягає в тому, що заздрість призводить до невдоволення і обурення, що, в свою чергу, може викликати подальші гріхи, такі як крадіжка або навіть вбивство. Людина, яка не бажає того, що мають інші люди, не тільки задоволена і щаслива, але й менше шансів вчинити злочини.

Список літератури

  • Заздрість - Wiktionary.org
  • Ревнощі - Wiktionary.org