Різниця між Богом і Аллахом

Бог проти Аллаха

Релігія - дуже суперечлива тема, яку слід обговорити особливо між ісламом та християнством. Побожні послідовники обох конфесій претендували на верховенство над іншою, через що протягом історії; багато вчених та експертів намагалися розбити різницю між Богом та Аллахом.

По-перше, аналіз кожного імені виявляє різницю в значенні, виходячи з мови їх походження. Кажуть, що Бог походить із санскритського слова «ху», що означає закликати або покликатись. Аллах, з іншого боку, йде корінням від арабського "al", що означає "the" і "ilah", що означає божество або бог. Але, незважаючи на чітку різницю, обидва імена в основному відносяться до дуже потужної істоти, до якої можна звернутися за допомогою.

Наступним моментом, який слід аналізувати, є їх поведінка, записана в записах, знайдених у Біблії та Корані. Бог сповіщає спасіння через безумовну віру своїх послідовників і через жертву свого сина Ісуса. Аллах обіцяє позбавлення послідовників, які чинять добрі справи, як зазначено у їхній святій книзі Коран.

Християни поклоняються трьом втіленням Бога, які відомі як Свята Трійця; батько, син і Святий Дух. Мусульмани знають лише одну Верховну істоту, і це Аллах. Існує також велика різниця в тому, як Бог і Аллах бачать тих, хто грішить. Бог може пробачити тих, хто йде проти нього, тоді як Аллах трохи суворий і хоче, щоб ті, хто грішить, були відповідно покарані.

Бог також дозволив своїм пророкам чинити чудові вчинки від його імені, як форму переконання скептиків. Мусульманський пророк Мухаммед не вимагав від Аллаха цього робити. Але, мабуть, найважливіший аспект, в якому ці два божества відрізняються одне від одного, - це те, як їх послідовники можуть вступити в рай чи рай. Бог не допускає грішників у свою складку, якщо вони не покаяться і не помиють гріхи через Ісуса. Аллах визначає вхід у рай через тяжкість гріха людини. Незначні правопорушення ставляться з легкістю, але великі гріхи означають вічне прокляття.

Є й інші моменти, коли обидві релігії зустрічаються та віддаляються одна від одної. Але незалежно від їх відмінностей, обидва божества відіграють життєво важливу роль у моральних цінностях суспільства і цивілізації в цілому.

Підсумок:

1. Слово Бог має інше значення у Аллаха: «Бог означає закликати або закликати, тоді як Аллах означає божество чи бога.

2. Бог обіцяє спасіння тим, хто вірить у нього, поки Аллах хоче, щоб його послідовники чинили добрі справи, щоб врятувати їх душу.

3. Бог має три уявлення; Отець, Син і Святий Дух, а Аллах - бог самотній, який повинен поклонятися кожен мусульманин.

4. Бог проповідує прощення проти гріха, тоді як Аллах хоче, щоб його послідовники, які грішили, були покарані.

5. Бог показує свою присутність чудесами, а Аллах цього не робить.

6. Бог дозволить грішити на небі лише тоді, коли вони покаяться і помоляться через Ісуса. Аллах дозволяє тим, хто має незначні гріхи, увійти в рай.