Різниця між Богом і Аллахом

Бог проти Аллаха

Бог і Аллах - самотнє божество в християнській та ісламській релігії відповідно. Бог і Аллах вважаються божественним творцем і верховним правителем Всесвіту. Ці двоє мають найбільшу кількість відданих, загалом охоплюючи більше половини земного населення.

Боже

Більшість християн вважають, що Бог є і всередині нього, або є іманентним, і що його не впливають і не змінюють сили у Всесвіті, що називаються трансцендентними. Тринітаряни вважають, що Бог є Отцем, Сином і Святим Духом, всі в одній персоні, а нетринітарії з іншого боку вважають, що кожен з трьох відрізняється один від одного.

Аллах

Термін Аллах походить від арабської статті та слова, яке англійською мовою означає "єдине божество, Бог". В Аллаха, як вважалося, є такі сподвижники, як сини та дочки серед язичницьких арабів у доісламські часи. Але це згодом було змінено на Аллаха, який був єдиним божеством ісламської релігії. Аллах має 99 імен, і кожне з них говорить про відмінну якість Аллаха.

Різниця між Богом і Аллахом

Християнський Бог викриває Себе людям, які довіряли Йому через Ісуса Христа, Його єдиного сина. Ці люди можуть користуватися особистими стосунками з Богом. З іншого боку, Аллах не проявляє Себе до жодної людини. Християнський Бог є милосердним і прощає грішників, тоді як Аллах не дав жодних умов, щоб грішники примирилися з Ним, якщо вони не вибачаються. Бог відокремлений від гріха, поки це не Аллах. Аллах задоволений грішниками, вибачаючись за свої гріхи, навіть якщо це робиться повторно. Тоді як християнський Бог, хоч і прощає, хоче, щоб грішники каялися і знову не робили тієї ж помилки.

Хоча Бог і Аллах - це дві різні сутності, багато людей думають, що вони однакові і одна людина. Щоб люди знали і розуміли характер Бога і Аллаха, їм потрібно читати священну книгу кожної релігії, яка є Біблією для християнства і Кораном для ісламу.

Коротко:

• Бог відкриває себе людям, а Аллах цього не робить.

• Бог прощає грішникам і хоче, щоб вони покаялися, поки Аллах задоволений простими вибаченнями.