Різниця між цінностями та переконаннями

Значення проти вірування

Знання різниці між вашими переконаннями та цінностями може бути трохи заплутаною. Люди використовують і те, щоб керувати своїми діями та поведінкою та формувати своє ставлення до різних речей, але вони по суті різні.

Переконання - це переконання, які, як правило, ми вважаємо правдивими, як правило, без фактичних доказів чи доказів. Вони часто, але не завжди пов'язані з релігією. Релігійні вірування можуть включати віру, що Бог створив землю за сім днів або що Ісус був сином Божим. Релігії, крім християнства, також мають свій набір вірувань. Нерелігійні переконання можуть включати: що всі люди створені рівними, що б наводило нас на поводження з усіма незалежно від статі, раси, віросповідання, віку, освіти, статусу тощо з однаковою повагою. І навпаки, хтось може повірити, що всі люди не створені рівними, що призводить до расистських та сексистських цінностей та поглядів.

Переконання - це в основному припущення, які ми робимо про світ, і наші цінності випливають з цих переконань. Наші цінності - це речі, які ми вважаємо важливими і можуть включати такі поняття, як "" рівність, чесність, освіта, зусилля, наполегливість, вірність, вірність, збереження довкілля та багато, багато інших понять.

Наші переконання виростають із того, що ми бачимо, чуємо, переживаємо, читаємо і думаємо. З цих речей ми формуємо думку, яку ми вважаємо справжньою і непорушною на той час. З наших переконань ми отримуємо наші цінності, які можуть бути або правильними, або неправильними в порівнянні з доказами, але, тим не менш, справедливі для нас.

Можливо, наші переконання та цінності з часом різняться, коли ми стикаємося з доказами або маємо досвід, який кидає виклик нашим раніше поглядам. І навпаки, наші переконання та цінності також можуть бути посилені досвідом чи доказами. Наприклад, хтось, хто вірить у Бога, може підтвердити цю віру, коли побачить, як кохана людина одужає від раку, і бачить це як чудо, доставлене від Бога. Однак у людини може бути віра в істотну доброту людини похитнута і змінена, якщо у них справді жахливий досвід.

У кожного є внутрішня система переконань і цінностей, яку вони розвивали протягом свого життя. Вони можуть випливати з релігії або розвиватися окремо від релігії.

Підсумок
1.Вірування - це поняття, які ми вважаємо правдивими.
2.Вери можуть приймати релігію, але не завжди
3. Цінності - це ідеї, які ми вважаємо важливими.
4.Значення регулюють те, як ми поводимось, спілкуємось та взаємодіємо з іншими
5.Вірування та цінності визначають наше ставлення та думки.