Різниця між Дхармою та Кармою

Дхарма проти Карми

Незалежно від того, якої релігійної традиції ви дотримуєтесь, вас попросять прожити моральне життя принципами цієї релігії. Термінологія варіюється від сходу на захід і з півночі на південь, але основне повідомлення всіх основних релігій: "будьте ласкаві до своїх ближніх, і ви зрештою отримаєте нагороду". Корінні релігії Індії "" сикхізм, індуїзм, буддизм та джайнізм "" всі просять своїх віруючих дотримуватися концепцій дхарми та карми, щоб покращити не лише це життя, але й їхнє життя, що випливає з нього..

Визначення Дхарми та Карми
Дхарма "" відноситься до свого обов'язку в цьому житті. Дхарма варіюється залежно від вашого класу, вашої родини та часу вашого життя.
Карма - означає дії, які людина робить стосовно своєї дхарми.
У певному сенсі, дхарму можна розглядати як своє життєве завдання та карму, кроки, які потрібно вжити, щоб виконати завдання.

Застосування Дхарми та Карми у своєму житті
Дхарма "" може бути втішною чи неспокійною концепцією. З одного боку, ви можете вірити, що якщо ви будете слідувати традиціям своєї сім'ї та громади, ви будете доповнювати свою дхарму. Це означає, що поки ви підтримуєте статус-кво, ви є моральною людиною. Однак деякі люди можуть поставити під сумнів свою особисту дхарму та шукати її справжнє значення поза межами своєї громади. У цьому випадку пошуки дхарми є довічними і можуть спричинити значні навантаження, якщо ви відчуваєте, що не стежите за нею належним чином.
Карму можна розглядати як космічну книгу. Усі дії, які ви робите, добрі та погані, записуються. Деякі люди вважають, що якщо ваші добрі дії переважають ваші погані, тоді ви перейдете на вищий рівень при наступному відродженні, а якщо ваші погані дії переважають ваше благо, то ви перейдете на нижчий рівень у наступному відродженні. Інші вважають, що для кожної дії потрібен баланс. Якщо ви комусь щось добре, у цьому чи наступному житті він відплатить вам користь. Те саме стосується боргів.

Ваша дхарма визначає, який тип карми принесуть ваші дії. Йти на війну, щоб захистити свою країну, може виконати дхарму одного чоловіка, але спричинити погану карму у іншого чоловіка, який повинен був залишитися вдома, щоб піклуватися про своїх дітей.

Підсумок:
1.Дарма і карма - санскритські концепції, кодифіковані через практику корінних індійських релігій.
2.Дарма означає повсякденний обов'язок, тоді як карма стосується чиїх повсякденних дій та негативних чи позитивних зобов'язань, які ці дії спричиняють.
3.Дарма - це те, на що треба витратити все життя, тоді як карма змінюється від моменту до моменту.
4.Ваша дхарма впливає на тип карми, яку ви спричините.