Різниця між католицькою церквою та протестантською церквою

Католицька церква проти протестантської церкви

Різницю між католицькою церквою та протестантською церквою можна спостерігати, вивчаючи практики та вірування кожної церкви. І католицька, і протестантська - це релігія, яка включає найбільшу кількість послідовників або віруючих у всьому світі. Обидва вірять в Ісуса та Його вмирання на хресті за наші гріхи. Існує велика кількість розбіжностей, які подорожують обома релігіями, що багато хто бентежить, хто говорить правду. Зрештою, ви не можете сказати, що ця говорить правду, тому що обидві релігії мають тверду віру та факти, які підтверджують їхню віру. Обидві релігії роками намагалися знайти спільну позицію, але обидві мають міцну віру і переконання, що одна не могла змінити іншу.

Більше про католицьку церкву

Католицька церква мала багату і колоритну історію, яка розтягувалася десятиліттями. Апостоли та навернені християни подорожували по всьому світу, щоб поширити слово Боже і, роблячи це, поширюючи католицизм. Релігія швидко поширилася, як пожежа, і їх головна віра полягає в тому, що церква була заснована Ісусом Христом. Церква зазнала багатьох сутичок протягом перших днів християнства і відповідно була зменшена під час легалізації церкви імператором Костянтином I. Католицька церква вважає, що неділя була першим днем ​​богослужінь, отже, неділя до сьогодні вважається першим днем тижня. Оскільки раннє християнство мало організовано, це спричинило різні тлумачення слова Бога.

Католицька церква Богоматері з Лімерика

Що стосується авторитету, католицька церква вірить у слово Боже через Біблію та її традицію. Вони вважають, що в багатьох доктринах Католицької Церкви так само обов'язково пов'язано слово Боже. Католики вірять в чистилище, молячись святим, обожнюючи і поклоняючись Марії, матері Христа. Хоча майже всі ці практики не мають суттєвої основи в Біблії, католики вважають, що і Біблія, і традиції відіграють важливу роль у порятунку людства..

Більше про протестантську церкву

Протестантська церква почалася наприкінці 1500-х. Вони фактично були частиною католицької церкви, коли вирішили відокремитись від церкви. Розмежування було спричинене розбіжностями у віруваннях та тлумаченнях. Вони вірили, що церква робить щось не так із їхніми практиками та вченнями. Вони протестували проти церкви і вважали, що єдиним джерелом мудрості є Біблія, а не традиція та історичні особи. Ця група протестувальників будувала власну церкву і навчала так, як вони вважали правильним і правдивим.

Перша методистська протестантська церква Сіетла

Що стосується авторитету, протестанти вважають, що тільки Біблія має владу або те, що вони називають "Сола-Скриптура". Вони вважають, що одне лише слово Боже повинно бути єдиним джерелом нашої віри, і що традиції не мають наслідків. Вони не поклоняються Богородиці, бо вона просто фізична мати Христа. Протестанти вважають, що в католицькій Біблії є книги, які не благословлені Богом, щоб стати Його словом, тому їх слід видалити.

Яка різниця між католицькою церквою та протестантською церквою?

• І католицька, і протестантська церква вірять у слово Боже через Біблію.

• Основна відмінність - католицька церква вірить у традиції та вчення, тоді як протестантська церква не вірить цим.

• Католики вірять в чистилище, моляться до святих і поклоняються Марії. Протестанти не вірять у те, і для них Марія є лише фізичною матір'ю Ісуса.

• Протестантська церква також вважає, що деякі книги в Католицькій Біблії не благословлені Богом. Отже, ці книги вилучені з протестантської Біблії.

• У католицькій церкві жінки не можуть стати священиками, але вони можуть бути монахинями. У протестантській церкві жінки не можуть бути частиною духовенства. Однак вони можуть викладати та працювати в інших сферах.

• Святими днями для Католицької Церкви є Різдво, Великий піст, Великдень, П'ятидесятниця та День святих. Святими днями для протестантської церкви є Різдво та Великдень.

• Католицька церква вірить у всіх пророків, які є у книгах зі Святої Біблії. Протестантська церква має таку ж віру. Однак, крім того, протестантська церква вважає Мухаммеда фальшивим пророком.

Було багато гострих дискусій між обома релігійними групами. Існує більше відмінностей, які можна навести, бо обидва борються за те, що вони вважають правильним і правдивим. Суть тут - ваша віра. Незалежно від того, до якої релігійної групи ви належите, це все зводиться до вашої особистої віри. Незалежно від того, чи вірите ви у вищу істоту чи справжню людину, яка була принесена на хрест для нашого порятунку, ваша віра повинна твердо стояти.

Надано зображення:

  1. Католицька церква Богоматері Лімеріка Яна Поелле (CC BY-SA 3.0)
  2. Перша методистська протестантська церква Сіетла Джо Мейбл (CC BY-SA 3.0)