Різниця між християнством та індуїзмом

Християнство проти індуїзму
 

Індуїзм та християнство - дві важливі релігії світу, цікаво читати різницю між християнством та індуїзмом. Вони демонструють досить багато відмінностей між ними у своїх концепціях та догмах. Оксфордський словник визначає християнство як "Релігію, засновану на людині та вченні Ісуса Христа, або його віруваннях та практиках". З іншого боку, індуїзм визначається як "основна релігійна та культурна традиція Південної Азії, що розвинулася з ведичної релігії". Одна з найбільш помітних відмінностей від цих визначень полягає в тому, що християнство зародилося в західному світі, тоді як індуїзм виник у східному світі.

Що таке християнство?

Християнство досконало вважає, що Біблія - ​​єдине рішення всіх проблем. Християни рекомендують ретельно читати та розуміти Біблію. Християнство вірить лише в існування Ісуса Христа. Сам Ісус - це рішення всіх ваших проблем. Навпаки індуїзму, походження християнства простежується щонайменше до двох тисяч років. Християнство вважає, що зло не створене Богом. Вони б сказали, що Бог дав людині всю свободу вибирати між добром і злом. Християнство говорить, що Небо можна досягти лише прихильністю Христа.

Що таке індуїзм?

Вкрай важко простежити походження принципів індуїзму. Це одна з найдавніших релігій світу. Це релігія, яка не має засновника. Індуїзм вважає, що всі дороги ведуть до порятунку. Вони рекомендують ряд способів досягнення порятунку. До таких способів відносяться Гнана (знання), бхакти (відданість), вайрагія (зречення) і сева (служба). Можна досягти Бога будь-яким із цих способів. Індуїзм приймає ряд богів і богинь. Ви маєте свободу вибирати свого Бога чи Богиню в релігії індуїзму. Індуїзм суворо вірить, що все на світі є частиною Всевишнього. Вони кажуть, що Всемогучий існує і в добрі, і в злі. Однією з головних відмінностей між християнством та індуїзмом є те, що індуїзм є релігією, що розвивається. Це рухається в силу ритуалів. Це дуже важко з’ясувати початок індуїзму. Індуїзм прокладає шлях до неба через виконання ритуалів. Індуїзм має найвищі досягнення в придбанні місця у царині Вищого Я, названого Брахманом.

Яка різниця між християнством та індуїзмом?

• Індуїзм вважає, що все на світі є частиною Всевишнього. Християнство говорить, що зло не створюється Богом.

• Індуїзм приймає кілька способів порятунку, тоді як Біблія - ​​єдиний спосіб досягти спасіння відповідно до християнства.

• Християнство вірить лише в Ісуса, тоді як індуїзм вірить у існування кількох богів та богинь.

• Індуїзм - це релігія, що розвивається, і тому було б надзвичайно важко простежити її початок. Можна простежити початок християнства приблизно до двох тисяч років.

Подальше читання:

  1. Різниця між християнством та іудаїзмом
  2. Різниця між християнством і сикхізмом
  3. Різниця між християнством та католицизмом
  4. Різниця між джайнізмом та індуїзмом
  5. Різниця між індуїзмом та буддизмом