Різниця між лютеранською церквою та католицькою церквою

Лютеранська церква проти католицької церкви

Лютеранська церква та католицька церква є практикуючими християнської віри. Обидва зосереджені на Богові як на остаточному порятунку людства. Лютеран і католик покладаються на Біблію, і вони дотримуються таїнств. Але те, що відрізняє одне від іншого, є практично причиною того, що католики та лютерани ніколи не примирялися.

Лютеранська церква

Лютеранські вірування, засновані Мартіном Лютером, називали «Отцем Реформації», вчили, що спасіння настає благодатью Божою і вірою тільки в Христа і більше нічого. Він приймає вірування апостола, Нікейська і Афанасія як справжні декларації віри. Він визнає Святу Трійцю і вважає, що Ісус - наш Господь і Спаситель, а Євангеліє - Слово Боже. Лютерани мають 2 таїнства, Святе Причастя та Хрещення, в яких вони здійснюють хрещення немовлят та дорослих.

католицька церква

Католицька церква ділиться деякими віруваннями з лютеранами. Оскільки лютерани колись були частиною римо-католицизму, їхні доктрини поділяють схожість, за винятком тих, які лютерани вважали потрібними для реформації. Одне з них - це суперечність католицькій вірі, що спасіння досягається завдяки непохитній вірі в Бога та добрим вчинкам для інших. Ще одна католицька практика, яку лютерани не визнають, - це влада папи як найвищої влади, але діє лише у часовій якості як вікарій Христа.

Різниця між лютеранською та католицькою

Лютерани не вірять в транссубстантизацію в Євхаристії, як це роблять католики. Вони не вірять у Марію та заступництва святих, як це роблять католики. Католики вірять у чистилище, але лютерани цього не роблять. Деякі лютерани висвячують жінок в якості пасторів, тоді як Католицька Церква не призначає жінок бути священиками. У той час як лютерани мають 2 таїнства, Святе Причастя та Хрещення, католики мають 7 таїнств, які включають Хрещення, Примирення, Святе Причастя, Затвердження, Заміжжя, Святий Орден та Таїнство хворих..

За роки узгодження віри цих двох релігій значно провалилися. Однак обидва можуть все ще в гармонії, якщо один навчиться поважати те, що інший вірить, тому що бути християнином - це бути схожим на Христа.

Коротко:

• Лютеран був заснований Мартіном Лютером, який був «Батьком Реформації». Вони відокремилися від Католицької Церкви через невідповідну віру в те, що спасіння досягається через віру в самого Бога, всупереч католицькому погляду на спасіння, що є вірою в Бога і добрими справами.

• Лютерани не вірять в Трансубстантацію в Євхаристії, не вірять у Марію та інші святі особи та їхні заступництва і не вірять у тимчасові можливості папи як найвищого авторитету церкви.

• Лютерани мають лише 2 таїнства, які є Хрещенням і Святим Причастям, а католики мають 7 таїнств, а саме: Хрещення, Примирення, Святе Причастя, Конфірмація, Заміжжя, Святий Орден та Таїнство Хворого..