Відмінності між адвентистами сьомого дня та християнами

Адвентисти сьомого дня проти християн

Більшість людей думає, що всі протестантські церкви однакові, але насправді вони не є. Одна особлива група, яка вважається відмінною від інших християнських організацій, - адвентист сьомого дня або ПДР. По суті, їхнє вчення закорінено у творах Ісуса, про які йдеться в Біблії, що однаково з усіма християнськими групами, але вони мають різні вірування та практики.

Найбільш очевидна розбіжність між адвентистами сьомого дня та іншими християнськими церквами - це день, який вони призначають для богослужінь. Католики та інші християнські секти використовують неділю як день спілкування, тоді як члени ПДР вважають за краще проводити її по суботах. Вони вважають, що це день суботи або час, коли Бог відпочивав після створення світу та всіх живих істот.

Інші християнські групи використовують Біблію як єдину орієнтиру для своїх вчень і практик, що відрізняється від членів ПДР, які також вивчають роботи однієї з їх засновників Еллен Г. Уайт. Ця практика проклала шлях для інших релігійних організацій називати їх культом, якого вони легко заперечують. Культи - це релігійні групи, але замість того, щоб поклонятися божественній істоті, вони зосереджуються на віруваннях і вченнях свого лідера, ефективно призначаючи його або її власним рятівником.

ПДД також наводить коріння як основну різницю між собою та більшістю християнських церков. Взагалі всі християнські групи вважаються належними до протестантського руху, який вперше створив Мартин Лютер, який прагнув незалежності від Католицької Церкви. Це породило багато груп, таких як: лютерани, методисти та пресвітеріани, серед багатьох інших. По суті, протестантські церкви походили з католицизму, але ПДР проросли з протестантських вірувань.

Існують також великі відмінності у віруваннях ПДР та віри інших християн. Члени ПДР не вірять у думку про те, що людська душа може жити вічно всупереч тому, що проповідують християни. Вони також розглядають концепцію спасіння по-різному від інших християн. Для них життя людини оцінюється Богом, поки він ще живе, що прямо суперечить тому, що більшість християнських вчень кажуть, що Бог прийме суд при вході до Небесних воріт.

Практика членів ПДР також відрізняється від інших християн. Хоча християни відштовхують членів від таких пороків, як пиття та куріння, вони все ж дозволяють їм. Для ПДР, з іншого боку, це неприпустимо. Членам ПДР також заборонено їсти червоне м'ясо, оскільки це може осквернити душу. Християни можуть їсти майже все, що хочуть, доки це не буде зайвим.

Одяг для богослужінь також є великою різницею між членами ПДР та християнами. У той час як обидві групи заважають членам одягати невідповідні наряди під час богослужінь, ПДР суворіше застосовують дрес-коди, як довгі сукні для жінок та штани для чоловіків. Але, незважаючи на різницю у віруваннях та практиках, і ПДР, і християнська релігія виступають за поклоніння Богу через Ісуса та життя без гріхів.

Підсумок:
1. ПДР поклоняються по суботах, а християни зазвичай проводять службу протягом неділі.
2. ПДР також використовують твори Еллен Уайт в якості посилань окрім Біблії, тоді як християни базують усі свої вчення зі Священної книги.
3. Християнська релігія походила з католицької церкви, тоді як ПДР народжувалися з протестантських вірувань.
4. ПДР не вірять у безсмертя душі, коли це роблять християни.
5. ПДР вважають, що людей судять, поки вони ще живі, а християни думають, що це відбувається після смерті.
6. ПДР не дозволяють членам вживати алкоголь, палити або їсти червоне м'ясо. Християни мають свободу їсти те, що їм подобається, а також час від часу пити чи палити. ПДР також мають суворіші дрес-коди порівняно з християнами.