Різниця між саєнтологією та атеїзмом

Саєнтологія та атеїзм давно збентежили нас через їхню схожість, яка полягає в тому, що вони не вірять у суверенітет Бога. Послідовники обох рухів керуються власним інтелектом, що веде їх до того, щоб зупинитися на раціональних обчисленнях подій у цьому житті. Ці двоє також заборонені в більшості країн. Однак ця стаття не присвячена тому, як вони зв’язуються між собою. Це про те, чим вони відрізняються один від одного.

НАУКОВА І АТЕЙЗМОВА, ЩО ВИЗНАЧЕНО

Саєнтологію засновує письменник-фантаст Л Рон Хаббард. Саентологи вважають, що створені істоти розвивалися з космосу. Їх переконання привело їх до висновку, що комети чи інші небесні тіла, що розбилися на планеті Земля, несуть життя, яке ми зараз переживаємо.

Атеїзм, з іншого боку, має історію, яку можна простежити до давньоіндійських філософів конфуціанства та буддизму. Атеїсти відверто відкидають ідею, що релігії вищого буття є у них вірою. Вони вважають, що немає такого поняття, як бог, як Зевс, Вішну чи Яхве, який, як вони стверджують, базується на доведених наукових істинах.

НАУКА та АТЕЙЗМ ЯК ПРАКТИКИ

Хаббард оголосив саентологію новою релігією, яка оперує способами та засобами, подібними до церков ісламу та християнства. Це прикладна релігійна філософія, яка має набір вірувань і практик, покликаних поліпшити якість атрибутів життя.

Церква Саентології проводить проповідь зазвичай об 11 годині ранку. Міністр читає писання Хаббарда, відоме як доктрина саєнтології перед громадою, коли вони насолоджуються музичними виступами. Вони також мають "Молитву про цілковиту свободу" за просвітлення, яке дав "автор всесвіту". Перш ніж члени цієї церкви вирішать брати участь у службах, вони зобов'язані підписати законну відмову, яка охоплює їхні стосунки з церквою.

Навпаки, атеїзм - це не релігія. На відміну від будь-якої іншої релігії, такої як саєнтологія, атеїсти не мають жодного писання чи набору звичаїв та обрядів. Вони відмовляються сприймати цінність будь-яких релігійних практик, здійснених для вищого божества; тому що для них ці речі є несуттєвими у прогматичному способі життя.

ВЕЛИКИ НАУКІВ ТА АТЕЙСТІВ

  • Про потенції людини

Хоча Церква Саєнтології вважає, що людина може досягти свого повного потенціалу, розуміючи їх природу та справжні стосунки із Всесвітом та Верховним Буттям, атеїст вважає інше. Атеїсти вважають, що все обмежене і постійно мінливе не залежить ні від чого, і матерія створює розум і що потенціали обґрунтовують або роблять конкретні.

  • Про життя після смерті

Саентологія розглядає людське тіло так само, як і інші релігії. У цьому сенсі вони вірять, що дух кожної людини безсмертний, залишаючи тіло при смерті. Хоча тілесні компоненти живої речі несправно працюють, дух продовжує жити і набуває іншої органічної структури, важливої ​​для росту та виживання, покращеної за допомогою методів Саентології. Однак саєнтологи не беруть до уваги існування неба чи пекла, і вони просто зосереджуються на дусі.

Доктрина Саєнтології говорить, що порятунок досягається в міру очищення енграми та імплантатів через процес аудиту. Ці енграми та імплантати вважаються джерелом бід серед людей. Як стверджує Річард Холлоуей у своєму творі, порятунок відбувається в нинішньому житті через вічне повернення життя після життя. При цьому вони вважають, що остаточного порятунку чи прокляття немає; тому що людина повертається до життя, і він буде нести відповідальність за те, що виникає в даний час, оскільки він буде жити з цим у майбутньому.

Атеїсти вважають, що після смерті нічого не відбувається. Тіло розкладається, речі, що складають ціле буття індивіда, перестають функціонувати, і ось про це. Атеїсти вірять у реальність смерті, проте єдине загробне життя, яке люди можуть досягти, - це спадщина, яку вони можуть залишити після себе. Спогади, які вони мали з людьми, якими вони були, є для них загробним життям.

Атеїзм - це відсутність віри, а це означає, що вони не мають жодного вчення, яке б вказувало, що б дійсно сталося з людиною, коли вони зіткнуться зі смертю. Вони не вірять, що в людей є душі, що виходять за рамки фізичних ознак. Атеїсти стверджують, що як мозок і серце перестануть бути корисними, вони будуть мертвими і більше не перестануть існувати. Як затишок для людей, атеїсти заохочують кожну людину зробити все найкраще у своєму житті тут, на землі, і перестати турбуватися про те, що настане після смерті.

  • Про існування Бога

Саєнтологія стверджує, що вона не має ніякого набору коду переконань про існування Бога; натомість вони дають можливість людям усвідомити своє особисте бачення Бога. В Саєнтології немає чітко визначеного опису Бога. Відповідно до саєнтології, є ця річ, яка називається «вісім динамічних», які вчені схиєнологи стверджують як «динамічний Бог». Існування божества підтверджується в цій релігії, але її природа не дуже розроблена.

Також у книзі Л. Рона Хаббарда під назвою «Наука про виживання» ніхто в цьому світі не спростував твердження, що стверджує правду про Верховну істоту. Автор зауважив, що чоловіки, позбавлені віри у Вищу істоту, вважаються меншими людьми. Оскільки вчентологи не мають жодного визначення Бога, члени цієї церкви наполягають на тому, що актуалізація їх просвітництва допоможе їм сформулювати свої логічні міркування про Вищу істоту.

З одного боку, аргумент атеїстів стверджує, що люди не можуть знати Бога і що вони не можуть довести його існування. Атеїзм підтримує свою віру в нікчемність ідеї Бога та його суверенної сили. Вони розвінчують кожну концепцію бога, особливо особистого бога християнства. Для них цей бог має логічно непослідовні якості, такі як його буття досконалим, незмінним, всезнаючим, всюдисущим, всемогутним, трансцендентним, справедливим і милосердним Творцем і правителем Всесвіту, який став людиною, щоб врятувати грішників від вічного прокляття.

Атеїсти дотримуються думки, що якщо є бог, то страждання і проблеми в цьому світі можна було б давно запобігти. Вони стверджують, що якщо Бог є досконалим, тоді не було б страждань, які спричиняють бідність і недосконалість світу. Однак усі форми болю і спокус присутні в цьому світі, і їх не вберегли від того, щоб відбутися, незважаючи на нещастя і вигуки людства. Цей аргумент атеїстів тому робить висновок про неіснування Бога. Вони не розглядають ідею, що Бог може використовувати ці нещастя життя як випробування для свого народу, щоб призначити його на славу Його, як християни вважають, що це.

Отже, і саєнтологія, і атеїзм - це дві різні тотожності, як одна претензія на іншу релігію, в той час як остання заперечує існування будь-якої вищої істоти. Незалежно від того, чи є інший правильним чи неправильним, ви будете суддею на основі писання чи набору стандартів, які, на вашу думку, мають владу над усіма.