Різниця між медитацією та молитвою

Медитація проти молитви

Молитва та медитація - це дві форми спілкування та спілкування з Верховним Богом. Незалежно від того, до якої віри ви належите, шлях до досягнення свого внутрішнього «я» та досягнення миру із собою та Богом часто відбувається через молитву та медитацію. Справжнє щастя - це коли людина в мирі з собою, а енергія тіла і розуму врівноважена. Шлях досягти цього балансу - через молитву та медитацію. Оскільки ці методи схожі і часто перетинаються, у свідомості віруючих завжди виникає плутанина. Ця стаття намагається усунути всі сумніви, розрізняючи медитацію та молитву.

Молитва

Молитва - це спосіб, розроблений віруючими, щоб поговорити з Верховним Богом, розповісти йому про свої страждання та попросити ВІМ надати допомогу та вирішити проблеми, з якими стикаються люди. Молитва дивиться всередину, щоб зосередитись на Себе, відкрити і вилити наше серце перед НІМ. Молитва нагадує нам про подвійність між Богом і нами самим, коли ми співаємо Його хвалу. Коротше кажучи, молитва - це ритуал, що робиться для з'єднання з Богом у кожній релігії. Це відчуває важливість, оскільки цей ритуал дозволяє спілкуватися з божественним. Хоча молитва не мала просити матеріальних і фізичних речей, а покликана забезпечити зв'язок між Богом і людиною, вона стала засобом просити всі мирські речі та вирішити свої проблеми і страждання..

Медитація

Медитація - це ще один засіб спілкування з Богом, хоча в основному це практикується у східному світі, індуїзм та буддизм - дві основні релігії, які проповідують медитацію. Християнство та іудаїзм на заході проповідують молитву як засіб спілкування з Богом і мало говорять про медитацію. Медитація - це практика, коли людина намагається сконцентруватися на своєму внутрішньому «Я», усуваючи всі зовнішні відволікання. Саме тоді, коли у вашій голові не виникає розбіжних звуків, ви не можете слухати звук Бога. Коли розум перестає плести думки і здатний сконцентруватися на божественному символі чи співі, ви перебуваєте в стані медитації, коли сидите поруч зі своїм розумом, а не використовуєте його, чим займаєтесь цілий день. Медитація не робиться з метою, що має на увазі; це не досягти нічого. Мета медитації - досягти глибокого почуття розслабленості, відчуття відпущеності.

Яка різниця між медитацією та молитвою?

• Молитва - це метод висловити своє серце божественному, тоді як медитація дозволяє почути Його голос.

• Молитва проповідує подвійність віруючого і Бога, тоді як медитація проповідує єдність Бога і віруючого. У молитві двоє, в медитації - лише одна.

• Під час молитви ви відчуваєте, що розмовляєте з Богом, тоді як медитація змушує себе почувати себе богом.

• Молитва просить у Бога чогось, коли медитація слухає його голос і наказ.

• Під час молитви віруюча людина схожа на дитину перед матір'ю чи батьком, тоді як медитація просто сидить у Його товаристві.